Steam’in dolar kuruna geçmesinden sonra hangi platformdan oyun almaya başladınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tolunay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 284

Tolunay

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,
Steam’in Türk Lirası’ndan dolara geçmesiyle birlikte oyun fiyatları ciddi şekilde arttı. Eskiden oyunlarımı 50–100 TL fazla bile olsa Steam kütüphanemde biriktirmek için oradan alıyordum ama artık bu takıntım kalmadı. En kült oyun nerede uygunsa oradan almak zorundayım.

Son Dönemde Aldığım Oyunlar:

The Last of Us Part I
The Last of Us Part II
God of War (2016)
Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Bu oyunları artık Epic Games üzerinden alıyorum. Özellikle The Last of Us Part II’yi uzun zamandır bekliyordum. Epic indiriminde, ödül paramla birlikte 830 TL’ye aldım. Üstelik 150 TL ödül parası da kazandım.

Steam’de aynı oyun hâlâ 39.99–41.99 USD aralığında satılıyor ve bu fiyatlar artık birçok oyuncu için erişilemez durumda.

EA Games – Crysis Remastered Serisi Fiyat Karşılaştırması:

EA Store’da Crysis 1, 2 ve 3 ayrı ayrı 30 USD civarında, Trilogy paketi ise 50 USD.
Epic Games’te Crysis 1, 2 ve 3 indirimsiz 60 TL civarında, indirimli dönemlerde 25–20 TL’ye kadar düşüyor. Trilogy paketi ise 105 TL.

Epic Games’in fiyat politikası gerçekten Türkiye’deki oyuncular için rahatlatıcı bir alternatif haline geldi.

Siz Steam’in dolar kuruna geçmesinden sonra hangi platformdan oyun almaya başladınız?
Epic Games’ten ne kadar oyun aldınız, hangi oyunları tercih ettiniz?
Steam kütüphanesi takıntınız hâlâ devam ediyor mu?

Yorumlarınızı ve oyun listelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben FitGirl'den alıyorum

Dolara geçtikten sonra BF1, GTA5 (Tüm hesaplarımı sattığım için), PSO dışında 1 kuruş harcamadım Steamden

Konudan biraz bağımsız olacak; Epic Games'te fiyat avantajı olması gerçekten çok güzel ama kimi oyunları insanlar gamepad ile oynamak istiyor ama Epic'de gamepad desteği yok FC24'ü oynamak için 40 takla attım dönüp dolaşıp yine oyuunu EA App i ve Epic'i Steam'e falan ekledim ve sorunlu çalışıyor menüde mouse kullanmam gerekli oluyor sekmeleri 2'li 2'li atlıyor çünkü, bence Epic Games'in acilen bu konuda kendini geliştirmesi lazım gamepad aldım kullanamıyorum.

Oyun almayı bıraktım, dolar kuruna geçme haberleri yayınlanınca alacağımı aldım dolar kuruna geçtiğinden beri oyun almadım, farklı bir platform arayışım da olmadı şahsen.

Ben zamanında Epic Games'ten beleşe GTA 5 almıştım sırf onun için kullanıyorum

Oo oyuna da para verirsek, kirayi odeyemeyiz. Siz hala oyunlarin luks oldugunun farkinda degil misiniz?

Hala Steam'ı kullanıyorum, sadece istediğim oyunları alıyorum veya hiç almıyorum. Epic vs. 4 katı ucuza satsa gene almam. Steam haricindeki hiçbir platformun sunduğu deneyim iyi değil. Kalite olarak bakarsak Steam > Korsan > Diğer Dijital Oyun Servisleri diye listelerim. Paramla rezil olacağıma hiç almam daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…