- Makaleler
- 6
Reklam engelleyicim zaten var, o subredditler 4 yıl önce. BitDefender'in koruma geçmişine bir baktım 50 tane trojan var. 800 tane de şüoheli işlem. Ben olsam tercih etmezdim.
@Deniz744, steamrıp'ten bulaştığını nereden biliyorsunuz?
Senin için bir oyun indirip VirusTotal'den taratacağım.
Çünkü açıklama kısmında steamripten indirdiğim oyun duruyordu. Yani o siteden indirdiğim dosya.
VirusTotal pek de güvenilir değil. Ayrıca adam şifreleyip koyduysa bu virüsü, hiçbir şekilde bulamaz.
Oyun fiyatlarının uçtuğu şu dönemde haliyle çoğu kişi korsana yöneliyor. Ben de Devil May Cry indirmek için site arayışına girdim. İlk olarak FitGirl'e baktım ama pek içime sinmedi. Ardından steamunlocked'a göz attım, o da güven vermedi. En son karşıma steamrip çıktı; yorumlara baktığımda çok kötü değildi, kimse zararlı yazılım yemiş gibi görünmüyordu.
Ancak yine de emin olmak için soruyorum: Bu siteden indirip zararlı yazılım (trojan, Cryptominer, RAT vb.) Kapan oldu mu? Kurulum sırasında arka planda ek yazılım veya şüpheli işlem başlatıyor mu?
70 dolar vermek yerine bedava indirmek daha iyi geliyor ama haklısınız.Neden korsan kullanıyorsunuz zaten demo sürümleri veya indirime girdiği zamanlar var açıkçası böyle programlarda trojan veya RAT olma ihtimali var antivirüste gozukmeyecek seviyede gizlenebiliyor tabii ki en son karar sizin en son ben denemek için bir virüsü şifreleme yapıp sıkıştırma yapmıştım Malwarebytes bile güvenilir demişti.
VirusTotal pek de güvenilir değil. Ayrıca adam şifreleyip koyduysa bu virüsü, hiçbir şekilde bulamaz.
Eki Görüntüle 172201
Bu oyunu indirdim.
Oyun RAR'ın kendisi.
Exe. Si.
Subredditler birkaç saatte bir log yayınlıyorlar. Korsan sitelerine günlük kontrol ediyorlar. Güvenli değil derlerse kullanmayız olur biter.
Vallahi dediğim gibi VirusTotal'e pek de güvenmemek lazım. Kendi bilgisayarında 5 saniye önce oluşturduğun dosyaya virüs diyen bir program.