erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba Apex 9 mini klavyemde belli bir bölgede yeşil ışık yanmıyordu ve bu durum aşırı sinirime gidiyordu. Bende içini açıp aşırı basit bir yöntemle düzelttim belki sizin de işinize yarar. bu işlemleri yaparken garanti ve üründe oluşabilecek sorunlarda sorumluluk kabul etmiyorum.

Klavyenin yeşil renkte ilk hali:

IMG-20250926-WA0004.webp

Çözümü ise şöyle buldum öncellikle PCB yüzeyini izopropil alkol ile güzelce sildim fakat işe yaramadı daha sonra Arduino Micro ile (3.3v çıkış veren herhangi bir Arduino olabilir) bozuk olan 4 pinli LED'lerden birine jumper kablo ile klavye kapalıyken g pininden ground, bir şey yazmayan veya + olan pininden ise 3.3v verdim ve verdiğimde turuncu yandı daha sonradan Type-C ile bağladığımda düzeldi bunu bütün ledlerde uygulayıp sorunu tamamen çözdüm sizin durumunuzda hangi renkte o problem varsa o pinde bu işlemi deneyebilirsiniz.

IMG-20250926-WA0003.webp

İşlem sonrası yeşil renk:

IMG_20250926_185109.webp

Merhaba Apex 9 mini klavyemde belli bir bölgede yeşil ışık yanmıyordu ve bu durum aşırı sinirime gidiyordu. Bende içini açıp aşırı basit bir yöntemle düzelttim belki sizin de işinize yarar. bu işlemleri yaparken garanti ve üründe oluşabilecek sorunlarda sorumluluk kabul etmiyorum.

Klavyenin yeşil renkte ilk hali:

Eki Görüntüle 187977

Çözümü ise şöyle buldum öncellikle PCB yüzeyini izopropil alkol ile güzelce sildim fakat işe yaramadı daha sonra Arduino Micro ile (3.3v çıkış veren herhangi bir Arduino olabilir) bozuk olan 4 pinli LED'lerden birine jumper kablo ile klavye kapalıyken g pininden ground, bir şey yazmayan veya + olan pininden ise 3.3v verdim ve verdiğimde turuncu yandı daha sonradan Type-C ile bağladığımda düzeldi bunu bütün ledlerde uygulayıp sorunu tamamen çözdüm sizin durumunuzda hangi renkte o problem varsa o pinde bu işlemi deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 187975

İşlem sonrası yeşil renk:

Eki Görüntüle 187976

SteelSeries Apex 9 Klavye RGB Sorunu Çözümü​

# Gerekli Malzemeler:​

• Tornavida
  • Lehimleme aleti (varsa)
  • Tel veya küçük bir jumper

# Adımlar:​

1. Güvenliği Sağlayın:
- Klavyeyi kapatın ve USB kablosunu çıkarın.

2. Klavye Kasasını Açın:
- Tornavida ile klavyenin altındaki vida ve plastik klipsleri dikkatlice çıkarın.

3. PCB’yi Kontrol Edin:
- Lehimli devre kartını (PCB) inceleyin. Hatalı LED veya bağlantı noktasını kontrol edin.

4. LED’lerin Kontrolü:
- Yanmayan LED’in bağlantılarını kontrol edin. GND ve 3.3V bağlantılarında sorun varsa düzeltin.

5. Bağlantıları Düzenleyin:
- Eğer bir led yanmıyorsa, GND'yi ve 3.3V'yu doğru LED pinine bağlamak için ince bir tel kullanın. Kısaca, LED’in GND ve 3.3V bağlantılarını birbirine bağlayın.
- Eğer lehimleme yapıyorsanız, dikkatli olun, fazla ısı vermemeye çalışın.

6. Yeniden Toplayın:
- Tüm bağlantıları kontrol ettikten sonra klavyenizi yeniden toplayın.

7. Test Edin:
- Klavyeyi bilgisayara bağlayarak RGB aydınlatmasını kontrol edin.

# Notlar:​

• Tüm işlemleri dikkatle yapın ve garanti koşullarını göz önünde bulundurun.
  • Herhangi bir sorun yaşarsanız, işlemlerinizi geri almayı göz önünde bulundurun.

Bu adımlar sorununuzu çözebilir. Başarılar!