Marksman

Uzman
Selamlar dostlar,

Trendyol'daki indirimle 9999₺'ye SS Arctis Nova Pro aldım. Sanıyorum ki şu ana dek en düşük fiyatı bu olmuş ve kulaklıkların ağa babası gibi duruyor. Şu anda aktif olarak Razer Blackshark V2 Pro 2023 kullanıyorum, bir de Razer Barracuda Pro mevcut, fakat onu çok kullanmıyorum. Bu ikisiyle arasındaki farkları paylaşacağım yakında.

Gelelim soruma, daha önce baktığınız bir ürün olduysa aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir DAC'ı mevcut. Aşağıya görüntüsünü bırakıyorum.

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless DAC

İzlediğim incelemelerde genelde arkasındaki USB bağlantıları üzerinden bağlamışlar fakat sağ tarafında da Line In-Out girişleri var, onu da aşağıya bırakıyorum. Bu bağlantılar anakarttaki ses çıkışlarına bağlanabiliyor mu onu da en alta bıraktım. Amacı nedir bu çıkışların tam olarak anlayamadım. Bu çıkışları kullanan var mıdır? Ne işe yarıyor? Bizleri de aydınlatabilir misiniz? Eğer bu çıkışlar üzerinden bağlayabiliyorsak ve daha iyi bir ses deneyimi sunuyorsa anakartımı biraz daha üst seviye almayı planlıyorum. Anakarttaki çıkışlar en sağdaki gibi, sanıyorum bunlar birbirine bağlanıyor ama emin olamadım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless DAC Bağlantıları
Asus Crosshair X870E Hero Bağlantıları

Sadece yanında gelen USB kablosunu DAC'a ve bilgisayara bağla. Sonra SteelSeries GG programını yükle, kulaklığa güncelleme yaparken de kulaklığı USB ile bağlaman gerekiyor. Sol kulaklık kapağını çıkarınca yuvası var.

Sonrasında SteelSeries GG'de Sonar denen kanser ötesi dahili programa girip oradan ayarları yap. Kulaklığı kullanacağın zaman da ses ayarlarından SteelSeries Sonar - XX (Gaming- Chat - Media'dan hangisini özel yapılandırdıysan onu) seçiyorsun ve kullanıyorsun.

Kulaklık dışında bir ses cihazını her kullanacağın zaman yine ses ayarlarından diğer ses aygıtını seçeceksin.

Sadece yanında gelen USB kablosunu DAC'a ve bilgisayara bağla. Sonra SteelSeries GG programını yükle, kulaklığa güncelleme yaparken de kulaklığı USB ile bağlaman gerekiyor. Sol kulaklık kapağını çıkarınca yuvası var.

Sonrasında SteelSeries GG'de Sonar denen kanser ötesi dahili programa girip oradan ayarları yap. Kulaklığı kullanacağın zaman da ses ayarlarından SteelSeries Sonar - XX (Gaming- Chat - Media'dan hangisini özel yapılandırdıysan onu) seçiyorsun ve kullanıyorsun.

Kulaklık dışında bir ses cihazını her kullanacağın zaman yine ses ayarlarından diğer ses aygıtını seçeceksin.
Hocam peki bu çıkışlar ne işe yarıyor bir de kulaklığı telefona ve bilgisayara aynı anda bağladığımda ikisinden de aynı anda ses alabiliyor muyum? Yoksa diğer bağlantıyı keserek mi yapıyor bunu? Ya da benim mi manuel olarak kesmem lazım?

Line in girişinden kabloyla telefon ya da başka ses veren cihaz takıp ses alabiliyorsun. Hiç böyle kullanmadım ama kulaklıkla aynı anda iki farklı kaynaktaki sesi duyabiliyor olman lazım mantıken yoksa bir anlamı kalmıyor. Yani hem oyun sesini duyarken hem harici bağladığın cihazdan da sesleri duyabiliyorsundur.

Line out çıkışına hoparlör, mixer falan takılıyor bildiğim kadarıyla ama kulaklıkla senkronize çalışmıyordur. Yani anakarttaki ses çıkışıyla benzer işi yapar. Anakarttaki ses kartına kıyasla ne kadar iyi bilmiyorum, hiç denemedim ama şimdi düşününce denemenin bir zararı olmaz sanırım.

Aynı ürünü bende kullanıyorum. Özellikle canlı yayın yapanlar/yapmak isteyenler için inanılmaz kullanışlı bir ürün. En büyük dert Ps5 konsolundan canlı yayın açan biri normal kulaklılığı kullanıp capture kart ile yayın açmak istediğinde kesinlikle ne oyun nede sesli sohbet sesini yayına veremiyor. Bunun tek yolu Ses çıkışını HDMI çıkışına vermek ve OBS üzerinden yayın yapmak. Buradaki problem de o zaman şu oluyor yayında ses oluyor ama kulaklıkta ses olmuyor. İşte burada lineout girişi devreye giriyor ve HDMI ses çıkışı verdiğiniz bir monitörden veya TV nin 3.5mm jak girişinden (varsa tabi kullandığınız cihazda) lineout girişine bağlantı yaptığınızda ses hem kulaklığa hemde yayındaki herkese ulaşmış oluyor. AUX ayarlarıda zaten yine ayrıca yapabiliyorsunuz.

Kullanılabilecek örneklerden biri bu şekilde. Kullandığım için paylaşmak istedim. Belki işinize yarar.

Ayrıca çok çok iyi fiyata almışsım. Güle güle kullan

Aynı ürünü bende kullanıyorum. Özellikle canlı yayın yapanlar/yapmak isteyenler için inanılmaz kullanışlı bir ürün. En büyük dert PS5 konsolundan canlı yayın açan biri normal kulaklılığı kullanıp capture kart ile yayın açmak istediğinde kesinlikle ne oyun ne de sesli sohbet sesini yayına veremiyor. Bunun tek yolu ses çıkışını HDMI çıkışına vermek ve OBS üzerinden yayın yapmak. Buradaki problem de o zaman şu oluyor yayında ses oluyor ama kulaklıkta ses olmuyor. İşte burada lineout girişi devreye giriyor ve HDMI ses çıkışı verdiğiniz bir monitörden veya TV'nin 3.5mm jak girişinden (varsa tabii kullandığınız cihazda) lineout girişine bağlantı yaptığınızda ses hem kulaklığa hem de yayındaki herkese ulaşmış oluyor. AUX ayarları da zaten yine ayrıca yapabiliyorsunuz.

Kullanılabilecek örneklerden biri bu şekilde. Kullandığım için paylaşmak istedim. Belki işinize yarar.

Ayrıca çok çok iyi fiyata almışsım. Güle güle kullan.

Merhaba hocam bende 9500TL'ye Nova Pro Wireless buldum çoğunlukla PS5'te kullanmak üzere almayı düşünüyorum. ASUS ROG pelta sipariş vermiştim ama PS5'te ASUS'un uygulamasından yapılan EQ ayarları kullanılmıyormuş. Nova Pro'da ise EQ ayarları kullanılabiliyormuş sanırım. Bununla ilgili bir bilginiz var mıdır?

Merhaba. Evet EQ ayarlarını kullanabilirsiniz. Bende ürünü hem PC de hem de Ps5 de kullanıyorum. İster manuel ayarladığınız ayarı isterseniz hazır oyunlara göre düzenlenmiş ayarlar kullanılıyor. Oyununuzdan çıkmadan, bastan tize 10 bantlı bir ekolayzır ile ses profilini anlık ta ayarlayabilirsiniz.