Makaleler
4
Okabe sg0.webp

Selamlar Steins;Gate Severler,

Önceden yapmış olduğum Steins Gate yamasından sonra
devam oyunu olan Steins Gate 0'ın da yamasını paylaşmak isterim.

Bu yama ağırlıklı olarak Gemini kullanarak yer yer de ChatGPT kullanarak çevrilmiş, oynanarak test edilmiştir.
Türkçe çevirisinin yeterince iyi olduğundan emin olduğum için paylaşmak istedim.
Ayrıca ilk oyuna göre çeviri kalitesinin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Yamadan Örnek Görseller

20250329131919_1.webp
20250329131614_1.webp

Yama Sürümü
Yamanın şu anki versiyonunu v1.0 olarak belirledim

Bu çevirinin çıkmasındaki en büyük katkı Committee of Zero topluluğudur. Onlar olmasaydı böyle bir yama ortaya çıkamazdı.
Ayrıca çeviriyi yapmak için gerekli aracı kullanmamda yardımcı olan whycat'e de teşekkürlerimi iletirim.

Yamayı Commitee of Zero'nun Steins;Gate 0 (Steam) İngilizce çevirisinin üzerine yaptım.
Bu yüzden bu yamayı yapmak için 2 kere yamalamanız gerekecek gerekli detayları lütfen kurulum kısmını okuyunuz yoksa yamayı yapamazsınız.

Çeviren/Düzenleyen
Lexix

Test Eden
Goexle

Önceden söyleyeyim. Yama korsanda çalışmaz
KURULUM - LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ!

Yamayı Commite of Zero'nun Steins;Gate (Steam) İngilizce çevirisinin üzerine yaptım.
Bu yüzden bu yamayı yapmak için 2 kere yamalamanız gerekecek.

1) Öncelikle İngilizce yamayı kurmanız gerekiyor
İngilizce yamayı indirmek için tıklayınız - ZORUNLU

2) Biraz aşağı inerseniz Download to Installer yazısını görebilirsiniz. Yazıya tıklayıp indiriniz.

3) Yamayı kurduktan sonra masaüstüne gelen dosya ile oyunu 1 kere açıp kapatınız.
Açmanız gereken dosya adı şu şekildedir: Steins;Gate 0 (Improvement Patch)

4) Şuanda oyunu İngilizce yama ile yamaladık.

5) Şimdi sırada Türkçe yamayı indirmekte.
Türkçe yamayı indirmek için tıklayınız - ZORUNLU

6) Yamanın şuanda bir Yükleyicisi bulunmuyor bu yüzden elle yama yapmanız gerekiyor.

7) Oyunun kurulu olduğu dizine gidin

8) Dosyayı sıkıştırılmış dosyadan çıkartın içerisinde 4 tane dosya olacak bunlar
languagebarrier
ahellya.ttf
Cicle Gordita.ttf
ClementePDai-Regular.ttf

9) Bu dosyalardan ClementePDai-Regular.ttf, Cicle_Gordita.ttf ve ahellya.ttf fontlarını sağ tıklayıp yükleye basınız
(Eğer sizde yüklüyse değiştiriniz) -- Bu font dosyasıdır türkçe karakterleri oyuna ekler

10) Sonrasında ise bu 3 dosyayı oyunun kurulu olduğu klasöre sürükle bırak yapmanız yetecektir.

11) Sürükle bırak yaptıktan sonra tüm dosyaları değiştir demeniz gerekiyor.

NOT: Direkt sürükle bırak yapabilirsiniz. Tek tek dosyaların içine girip yapıştırmanıza gerek yok.
NOT 2: Yama yapmak için hiçbir dosya silmenize gerek yok.

Neden İngilizce yamayı yapmamız zorunlu?
- Bu İngilizce yamayı yapmamızın sebebi oyundaki yazılar, görseller dahil olmak üzere neredeyse her şeyi daha iyi hale getirmesi.
Çok daha iyi bir deneyim için bunun daha iyi olacağını düşündüm.
Yamayı bu yama üzerine yaptığım için haliyle siz de İngilizce yamayı kurmalısınız.

Sorular ve Geribildirimler
- Herhangi bir sorununuz olursa konu altında sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Gelecekte Yamaya Eklemeyi Planladığım Özellikler
Kurulum Scripti
Türkçe Dublaj

WEBSİTE: lexix.neoticites.org