Hocam galiba animesi var mış, onu hiç izlemeden oynanır mı? Veya Doki Doki tarzı bir şey mi?
Evet izlemeden oynanabilir zaten ilk olarak visual novel oyunu olarak piyasaya çıktı sonradan anime olarak yayınlandı. Oyunda, animeden daha fazla içerik var farklı sonlar vs.

Evet izlemeden oynanabilir zaten ilk olarak Visual novel oyunu olarak piyasaya çıktı sonradan anime olarak yayınlandı. Oyunda, animeden daha fazla içerik var farklı sonlar vs.

Hocam peki psikolojik korku falan var mı? Doki Doki gibi "yaa balııım" deyip ertesi gün bıçakla kendini kesmesin biri. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar Steins;Gate Severler,

Bu yamayı yapmamdaki amaç 2009 yılında çıkmış ve çoğu herkesin animesi
ile tanıdığı bu serinin bir Türkçe yaması olmasını istedim.
Dile kolay 16 Yıl olmuş bile artık bu bekleyişe son vermenin zamanı geldi

Tek başıma kasım 2024'den beri hazırladığım ve toplamda 4 aya yakın süren Türkçe çevirisini yaptığım STEİNS;GATE oyununun çevirisini sizinle paylaşmak istiyorum.

Eki Görüntüle 125666Eki Görüntüle 125667

Bu yama, Gemini, ChatGPT ve Deepseek modelleri ile desteklenmiş ve oyun oynanarak test edilmiştir. Türkçe çevirisinin yeterince iyi olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Yeterince iyi kısmını açıklamak isterim; Yamayı yaptıktan sonra tüm hikayeyi oynayabilirsiniz burada hiçbir sıkıntı yok
ancak bazı arka plan görselleri veya oyunun girişindeki butonlar şuan için Türkçe değil ancak düzenli aralıklarla güncellemeyi planlıyorum.

Yamanın şu anki versiyonunu v0.8 yapıyorum
(uğurlu sayım 8 olduğu için 8'den başlamak istedim) ( ˃ᴗ˂ )

Bu çevirinin çıkmasındaki en büyük katkı Committee of Zero topluluğudur. Onlar olmasaydı böyle bir yama ortaya çıkamazdı.
Ayrıca yaşadığım sorunlara yardımından dolayı Dextinfire'a da teşekkür ederim.

Yamayı Commite of Zero'nun Steins;Gate (Steam) İngilizce çevirisinin üzerine yaptım.
Bu yüzden bu yamayı yapmak için 2 kere yamalamanız gerekecek gerekli detayları lütfen kurulum kısmını okuyunuz yoksa yamayı yapamazsınız.

Çeviren/Düzenleyen
Lexix

Test Eden
Goexle

Yama korsanda çalışmaz. Benden söylemesi.
KURULUM - LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ!

Yamayı Commite of Zero'nun Steins;Gate (Steam) İngilizce çevirisinin üzerine yaptım.
Bu yüzden bu yamayı yapmak için 2 kere yamalamanız gerekecek.

1) Öncelikle 1. Yamayı yani İngilizce yamayı indiriniz.⬇️

1. Yama - İNGİLİZCE YAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ - ZORUNLU

2) İngilizce yamayı kurunuz. -- Bunu indirmeniz ve kurmanız gerekiyor
Biraz aşağıda Download to Installer'a basarak indirebilirsiniz
3) Yamayı kurduktan sonra masaüstüne gelen dosya ile oyunu 1 kere açıp kapatınız.
Açmanız gereken dosya adı şu şekildedir: Steins;Gate (Improvement Patch)

4) Şuanda oyunun daha iyi bir versiyonuna yamaladık.

5) Şimdi 2. yama yani Türkçe yamayı indiriniz.⬇️

2. Yama - TÜRKÇE YAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

6) Yamanın şuanda bir Yükleyicisi bulunmuyor bu yüzden elle yama yapmanız gerekiyor.
7) Oyunun kurulu olduğu dizine gidin
8) Dosyayı sıkıştırılmış dosyadan çıkartın içerisinde 3 tane dosya olacak bunlar
languagebarrier
NixieOne-Regular.ttf
SilkRemington-SBold.ttf

8) Bu dosyalardan NixieOne-Regular ve SilkRemington-SBold fontlarını sağ tıklayıp yükleye basınız
(Eğer sizde yüklüyse değiştiriniz) -- Bu font dosyasıdır türkçe karakterleri oyuna ekler
9) Sonrasında ise bu 3 dosyayı oyunun kurulu olduğu klasöre sürükle bırak yapmanız yetecektir.
10) Sürükle bırak yaptıktan sonra tüm dosyaları değiştir demeniz gerekiyor.

NOT: Direkt sürükle bırak yapabilirsiniz. Tek tek dosyaların içine girip yapıştırmanıza gerek yok.
NOT 2: Yama yapmak için hiçbir dosya silmenize gerek yok.

Neden İngilizce yamayı yapmamız zorunlu?
- Bu İngilizce yamayı yapmamızın sebebi oyundaki yazılar, görseller dahil olmak üzere neredeyse her şeyi daha iyi hale getirmesi.
Çok daha iyi bir deneyim için bunun daha iyi olacağını düşündüm.
Yamayı bu yama üzerine yaptığım için haliyle siz de İngilizce yamayı kurmalısınız.

Sorular ve Geribildirimler
- Herhangi bir sorununuz olursa konu altında sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Gelecekte Yamaya Eklemeyi Planladığım Özellikler
Tüm Görsellerin Türkçeye Çevrilmesi (Şuanda Yaklaşık 60 Tanesini Çevirdim)
Yama Programı (Bunun için bilgim az biraz ne yapacağımı öğrenmeliyim)
Çeşitli Kostümler (Oyun Motoru desteklerse neden olmasın)
Türkçe Dublaj - teknoloji/yapay zeka gelişti belki de yakın bir zamanda neden olmasın

WEBSİTE: lexix.neoticites.org​
Selamünaleyküm yama hakkında bir sorunum var. Öncelikle yıllardır yamasını beklediğim bu oyunun yamasını yaptığın için teşekkürler. Her ne kadar makine çevirisi olsa da ekipsiz kendi başına yine bir başarıdır. Başarılarının devamını diliyorum.

Sorunuma gelecek olursak aslında tam olarak ne olduğunu anlayamadığım bir hata. Yani bilgisayarda çoğu klavye tuşu işlevsiz kalıyor veya yapsan bile işe yaramıyor. Diyalog yüklenmiyor, config ve backlog gibi bölümler açılmıyor save ve load dahil. Alt+tab ve Alt+F4 işlevsiz Win tuşu işlevsiz yani çıkmamın hiç bir yolu yok. Win+Tab ile yeni masaüstü açıp oyunu 2.masaüstüne atıp steamdan kapatmak dışında. Şimdilik tek yol bu gibi PC'yi kapatıp açmak dışında.

Bu sorunun olduğu 2 yer tespit edebildim.

Birincisi Bölüm Interpreter Rendezvous'un 8/1 günüde Kurisu'nun aramasını cevapladığım senaryoda Yanabayashi Tapınağı'da Kurisu ile IBN5100 taşımaya başladıktan hemen sonra Okabe "You're a noisy one" dedikten sonraki Kurisu'nun diyaloğu yüklenmiyor ve o hata oluyor.

Bir diğeri yine aynı bölüm aynı günde fakat bu sefer Kurisu'nun aramasını cevaplamadığım senaryoda Luka ile birlikte IBN5100'ü taşımayı denerken Okabe "Tch, bekeldğimden hızlı pes etti." düşüncesinden sonra yine aynı hata oluyor.

Başta sorunun oyunda bilgisayarımda ve Committee of Zero'nun yamasında olduğunu düşündüm ama teker teker eledim ve en sonunda Türkçe yama da sıkındı olduğunu anladım. Benim gibi başka sorun yaşayan var mı bilmiyorum ama bunun her halükarda düzeltilmesi iyi olur ve iyi günler diliyorum.

Selamünaleyküm yama hakkında bir sorunum var. Öncelikle yıllardır yamasını beklediğim bu oyunun yamasını yaptığın için teşekkürler. Her ne kadar makine çevirisi olsa da ekipsiz kendi başına yine bir başarıdır. Başarılarının devamını diliyorum.

Sorunuma gelecek olursak aslında tam olarak ne olduğunu anlayamadığım bir hata. Yani bilgisayarda çoğu klavye tuşu işlevsiz kalıyor veya yapsan bile işe yaramıyor. Diyalog yüklenmiyor, config ve backlog gibi bölümler açılmıyor save ve load dahil. Alt+tab ve Alt+F4 işlevsiz Win tuşu işlevsiz yani çıkmamın hiç bir yolu yok. Win+Tab ile yeni masaüstü açıp oyunu 2.masaüstüne atıp steamdan kapatmak dışında. Şimdilik tek yol bu gibi PC'yi kapatıp açmak dışında.

Bu sorunun olduğu 2 yer tespit edebildim.

Birincisi Bölüm Interpreter Rendezvous'un 8/1 günüde Kurisu'nun aramasını cevapladığım senaryoda Yanabayashi Tapınağı'da Kurisu ile IBN5100 taşımaya başladıktan hemen sonra Okabe "You're a noisy one" dedikten sonraki Kurisu'nun diyaloğu yüklenmiyor ve o hata oluyor.

Bir diğeri yine aynı bölüm aynı günde fakat bu sefer Kurisu'nun aramasını cevaplamadığım senaryoda Luka ile birlikte IBN5100'ü taşımayı denerken Okabe "Tch, bekeldğimden hızlı pes etti." düşüncesinden sonra yine aynı hata oluyor.

Başta sorunun oyunda bilgisayarımda ve Committee of Zero'nun yamasında olduğunu düşündüm ama teker teker eledim ve en sonunda Türkçe yama da sıkındı olduğunu anladım. Benim gibi başka sorun yaşayan var mı bilmiyorum ama bunun her halükarda düzeltilmesi iyi olur ve iyi günler diliyorum.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Hata olan yerleri bu şekilde detaylıca açıklamana da ayrıca teşekkür ederim. Bu akşam aynı sorunu yaşamaya çalışacağım sorunu tam olarak yaşamaya çalışacağım. Muhtemelen oyun motorunun verdiği karakter limitine takılıyor. Tekrardan metinlerde optimize yaparak bu sorunu çözebilirim diye düşünüyorum.

Bunun dışında sana birkaç sorum var. Hatayı net olarak anlamak için soruyorum.

1) Oyunu ileri sararken yaşadığın bir sorun mu? Yoksa normal diyalogları okurken, ilerletirken bu sorunla mı karşılaştın?
2) Oyunu oynamaya devam edebiliyor musun? Yoksa oyun da bu kısmı geçip devam edemiyor musun?
3) Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsun? 1920x1080 mi?
4) Eğer oyuna devam edemiyor ve takılıp kaldıysan şimdilik ben tekrar düzeltene kadar pencereli ekranda bölümü ileri sarmadan yavaşça geçmeyi deneyebilir misin? Eğer bölümü geçip ilerlediysen sorun yok zaten ben düzeltmeyi deneyip yamayı güncelleyeceğim.

Bu sorularıma cevap verirsen çok sevinirim.

-----------------
10 Mayıs 2025 - Güncellemesi
Bilinen çökme hataları giderildi. Raporlanmayan ancak çökme ihtimalini azaltan iyileştirmeler yapıldı.

Son düzenleme: