Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Bu kitap yakın zamanda İstanbul Kitap Fuarı’nda görücüye çıkmıştı. Ocak ayında kitapçılarda ve internet sitelerinde olacağını söylediler. Aslında kitabın orijinali çıkalı çok oldu ancak Altın Kitaplar Yayınevi basım konusunda biraz geç kalıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Amerika’da 2024 Mayıs ayı gibi çıkış yapmıştı. Yazarın sevenlerine duyurulur.

Ekran görüntüsü 2025-12-30 153734.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-30 153800.webp

Kim bilir kaç paradan koyacaklar... 800 liralara çıkmış bir kitap parası yahu.
Uzun vadede Kindle gibi ürünler mantıklı gibi. Aslında Kindle gibi şeylere de gerek yok. Ben göz koruma modu gibi özellikleri açıp telefondan okuyorum. Bir kitaba 800 lira vermem için hayran falan olmam lazım.

Kim bilir kaç paradan koyacaklar... 800 Liralara çıkmış bir kitap parası yahu.

Haklısın hocam, fiyatlar aşırı yükseldi. Hamur kalitesi de eskisi gibi değil. Sahaf gezmeyi ve oralardan alışveriş yapmayı da severim. Eski nesiller ve yeni nesiller arasında çok fark var karşılaştırdığımda. Amazon ve Hepsiburada gibi yerlerde en azından biraz daha uygun kovalayabiliyoruz. Bu kitap tahminimce 450 TL civarında olur diye düşünüyorum.

Uzun vadede Kindle gibi ürünler mantıklı gibi. Aslında Kindle gibi şeylere de gerek yok. Ben göz koruma modu gibi özellikleri açıp telefondan okuyorum. Bir kitaba 800 lira vermem için hayran falan olmam lazım.

Hocam, yanlış anlama ama dijital kitap, dergi, gazete; ben çok keyif alamıyorum. Dokusunu hissetmem lazım. Zaten yeteri kadar radyasyon alıyoruz. Tabii sen de haklısın, bütçe önemli.

Vallahi hayranı bile olsam o parayı vermem, üretiminin ne kadar olduğunu biliyorum ben. Çevremde çatur çutur kitapçılar batıyor, dükkan kapatıyor, 700, 800, 900, 1200, bunlar fiyat değil bu canilik resmen.

Ben yurt dışından gelen kaliteli basımlar için kast etmiştim. Yurt dışında kitap fiyatları cinsine sayfasına göre değişiyor tabii ama ortalama kaliteli baskı roman için 15 dolar civarı diye biliyorum. Onun Türkiye gelmesi falan filan bunları hesaba katarak oluşan o fiyata yazarı veya seriyi çok seviyorsam olabilir. Ancak burada basılan kalite bağlamında 0 olan kitaplara elbette o fiyatı vermem. Kaldı ki o kitapları bu fiyata satıyorlar.

Hocam, yanlış anlama ama dijital kitap, dergi, gazete; ben çok keyif alamıyorum. Dokusunu hissetmem lazım. Zaten yeteri kadar radyasyon alıyoruz. Tabii sen de haklısın, bütçe önemli.

Elbette ben de gerçek kitabın verdiği hissiyatı çok daha fazla seviyorum. Ancak günün sonunda teknoloji bağımlısıyım ve 1 saat sosyal medyada takılacağıma 1 saat kitap okuyorum. Aldığım radyasyon açısından bir şey değişmiyor tabii ama en azından zamanımı daha iyi harcıyorum.

Elbette ben de gerçek kitabın verdiği hissiyatı çok daha fazla seviyorum. Ancak günün sonunda teknoloji bağımlısıyım ve 1 saat sosyal medyada takılacağıma 1 saat kitap okuyorum. Aldığım radyasyon açısından bir şey değişmiyor tabii ama en azından zamanımı daha iyi harcıyorum.

Sosyal medyada 1 saat geçirileceğine 1 saat kitap okumak çok daha yararlı. Katılıyorum. Ben bir tane sahaftan kitap aldım, içinden böcek ölüsü çıkmıştı. Enteresan notlar çıkabiliyor, farklı bir deneyim o da. Tavsiye ederim. :rofl: