Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar.

Biraz araştırdığımda, Stephen King ile pek konuya rastlayamadım Techolay'da. Korku, gerilim, polisiye, fantastik öğeleri harmanlayan bu üstadı kimler okur burada? Koleksiyonumda, sadece basılmayan kitaplar kaldı. Bana göre bir efsanedir, daha doğrusu dünya genelinde böyle görülüyor.

Özellikle Yeşil Yol, Esaretin Bedeli gibi King efsanesi kitaptan çevrilen filmlerini izlemeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Ben de kitap okumayı sevmezdim, King sağ olsun sayesinde kitap okumayı sevdim lise çağlarımda. 77 yaşında olup, hala kitap yazması da ayrı detay.

Kimler okuyor şu anda King?

Muhakkak kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.

translating-the-horror-fiction-by-stephen-king-index.webp

Son düzenleme:
Sadece Hayvan Mezarlığı kitabını okudum. Müthiş, harika, fevkalade, dehşet, manyak iyi bir şeydi.

Diğer kitaplarını da zamana yaya yaya okuyacağım.

Edgar Allan Poe ve Lovecraft üzerindeyim bu janra bağlamında şu aralar.

Yazma Sanatı kitabını okumak istiyorum daha çok, kendim için faydalı olacaktır.

It, hayvan mezarligi ve medyum kitaplari en sevdiklerim arasinda. Sevdigim bir yazar.

Hayvan mezarlığı özellikle, muhakkak okunmalı. Kara kule serisi de muhteşemdir.

Sadece hayvan mezarlığı kitabını okudum. Müthiş, harika, fevkalade, dehşet, manyak iyi bir şeydi.

Diğer kitaplarını da zamana yaya yaya okuyacağım.

Edgar allan poe ve lovecraft üzerindeyim bu janra bağlamında şu aralar.

Yazma sanatı kitabını okumak istiyorum daha çok, kendim için faydalı olacaktır.

Bende öyleyim, şu anda gwendy serisinin yeni basımını okuyorum. Ama benim favorim sahafları gezip, o eski kalite kitapları bulabilmek. Fahiş fiyatlar isteniyor eski basımlara. Ama çeviri kalitesi bile çok daha iyi birçoğunda.

Özellikle later kitabını bekliyorum, hala haber gelmedi o kitabından.

Dosya Ekleri

• stephen-king-later.webp
    stephen-king-later.webp
    403,6 KB · Görüntüleme: 48
Çok sayıda kitabını okudum (üşenmedim kitaplığa bakıp saydım 32 kitap), 2000 sonrası kitaplarını pek sevmesem de öncesindekilerin çoğunu sevdim. En son çıktığı dönem Uyuyan Güzeller kitabını okudum ve Stephen King kitabı okumayı bıraktım. Efsane midir? Muhtemelen evet ama şahsi açıdan kitaplarındaki beğenme oranım yarı yarıya diyebilirim. Başladığım kitabını bitirme oranım da 3/4 kadar diyebiliriz, hemen hemen çeyreğini bitirmeden bıraktım.

Son düzenleme:
Çok sayıda kitabını okudum (üşenmedim kitaplığa bakıp saydım 32 kitap), 2000 sonrası kitaplarını pek sevmesem de öncesindekilerin çoğunu sevdim. En son çıktığı dönem Uyuyan Güzeller kitabını okudum ve Stephen King kitabı okumayı bıraktım. Efsane midir? Muhtemelen evet ama şahsi açıdan kitaplarındaki beğenme oranım yarı yarıya diyebilirim. Başladığım kitabını bitirme oranım da 3/4 kadar diyebiliriz, hemen hemen çeyreğini bitirmeden bıraktım.
Bir boş vaktinizde, okuyup hoşunuza giden kitaplarının listesini yapar mısınız?

Bir boş vaktinizde, okuyup hoşunuza giden kitaplarının listesini yapar mısınız?
Beğendiğim tekil kitapların çoğu zaten en bilindik ve klasikleşmiş sayılabilecek kitaplar.

Hayvan Mezarlığı, Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli, Yaratık, Sadist, Yeşil Yol direkt aklıma gelenler.

Seri ve bağlantılı kitaplardan beğendiklerim:

Medyum, Doktor Uyku kitapları: İkisini de sevdim.

Bay Mercedes, Kim Bulduysa Onundur, Son Nöbet kitapları: Aslında favorilerim arasında değil hiçbiri ama okurken zorlanmadığım kitaplardı.

Tılsım, Kara Ev kitapları: Anlatımda çift yazarlı olmalarından mı bilmiyorum ama ağırlık var. Başlar çok ilgi çeken bir deneyim sunmuyor ama sonradan okuması daha kolay hale geliyor. Hikaye bence iyi olduğundan şans verebilirsin.

Kara Kule Serisi: Başlangıç kitabı olan Silahşör'ü zor okudum, arkadaş tavsiyesiydi ve gerisini getirmek için devam ettim. Serinin 8 kitabından 6 tanesini sevdim. 8. kitap olarak son çıkan Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar kitabını da serideki 4. kitap olan Büyücü ve Cam Küre kitabından sonra okursan daha iyi olur. Kara Kule serisinin kitaplarına internetten bakabilirsin.

Bir müjde de ben vereyim. Later kitabı çevrilmesine başlanmış, yakında raflarda yerini alacak. Beklediğim bir kitaptı şahsen.

Altın kitaplar yeni basımları da duyurdu. Stephen king Türkiye Instagram sayfalarından takip edebilirsiniz gelişmeleri.