Detaylar
Kim cevapladı?Stok fan ile OC önerilmez hocam. İlle de yapacaksanız mevcut sıcaklık değerlerinizi paylaşın. Yorumlayalım ardından oluru var ise yardım ederiz.
Jeh0Ke
Becerikli
OC'dan önce bir Undervolt denemenizi öneririm aslında. Yoksa Stock soğutucu ile zor.Merhaba arkadaşlar, stok fan mevcut ve bu işlemciye OC yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ve ne önerirsiniz? Sıcaklık ve performans dengeli olsun iste
Ranchen
Uzman
Evet hocam OC ile birlikte UV'da düşünüyorum eğer olursa tabi.OC'dan önce bir Undervolt denemenizi öneririm aslında. Yoksa Stock soğutucu ile zor.
Jeh0Ke
Becerikli
Hocam o zaman size tavsiyem. İşlemcinin turbo frekansı neyse (Sizin durumda 3.9GHz) ona sabitleyin. Daha sonra voltajı 1.35'e ayarlayın ve Cinecbench R23'testini 10dk olucak şekilde çalıştırın. Çökme, hata veya bir gariplik almazsanız voltajı 0.05 kadar düşüre düşüre işlemcinizin kaldırabilecği en düşük voltajı bulun. Bulduktan sonra madem OC yapacaksınız mesela 1.25'mi buldunuz 0.10v kadar yani 1.35'e ayarlayın ve sonra saati 100MHz kadar yükselte yükselte deneyin. Ben böyle yapıyorum gayet optimal oluyor. Gerçi bu yaz sıcağında ne kadar ilerleyebilirsiniz bilmem.Evet hocam OC ile birlikte UV'da düşünüyorum eğer olursa tabi.
NOT: Bazen Ryzen işlemciler turbo frekanslarında 1.35v'ta vile çalışamayabiliyor. Bu durumda silikon kaliteniz iyi değildir. Ya yüksek voltajlara çıkmanız lazım ki OC yapabilesiniz ama stock soğutucu dayanmayabilir yada şansınıza küsüp UV yapıp bırakabilirsiniz.
NOT 2: 2600'ünüzü tahminen b350 bir anakartta kullandığınızı var saydım. Bazı özellikler eksik olduğundan PBO pek etkili olmuyor. Bende b350 var ve PBO nerdeyse her zaman işlemciyi kızartacak gibi voltaj veriyor.
Hatam veya eksiğim varsa diğer forum kullanıcılarından da uyarmalarını rica ederim.
Ranchen
Uzman
Hocam
B450M A-Pro Max var ve PBO açık.Isılar fazla değil.Hocam o zaman size tavsiyem. İşlemcinin turbo frekansı neyse (Sizin durumda 3.9GHz) ona sabitleyin. Daha sonra voltajı 1.35'e ayarlayın ve Cinecbench R23'testini 10dk olucak şekilde çalıştırın. Çökme, hata veya bir gariplik almazsanız voltajı 0.05 kadar düşüre düşüre işlemcinizin kaldırabilecği en düşük voltajı bulun. Bulduktan sonra madem OC yapacaksınız mesela 1.25'mi buldunuz 0.10v kadar yani 1.35'e ayarlayın ve sonra saati 100MHz kadar yükselte yükselte deneyin. Ben böyle yapıyorum gayet optimal oluyor. Gerçi bu yaz sıcağında ne kadar ilerleyebilirsiniz bilmem.
NOT: Bazen Ryzen işlemciler turbo frekanslarında 1.35v'ta vile çalışamayabiliyor. Bu durumda silikon kaliteniz iyi değildir. Ya yüksek voltajlara çıkmanız lazım ki OC yapabilesiniz ama stock soğutucu dayanmayabilir yada şansınıza küsüp UV yapıp bırakabilirsiniz.
NOT 2: 2600'ünüzü tahminen b350 bir anakartta kullandığınızı var saydım. Bazı özellikler eksik olduğundan PBO pek etkili olmuyor. Bende b350 var ve PBO nerdeyse her zaman işlemciyi kızartacak gibi voltaj veriyor.
Hatam veya eksiğim varsa diğer forum kullanıcılarından da uyarmalarını rica ederim.
Jeh0Ke
Becerikli
B450 anakartlarda bahsettiğim özellikler var . İyi. Yalnız eğer OC yapacak iseniz PBO'yu kapatmanız lazım. Eğer performans konusunda bir şikayetiniz yoksa pek önermem çünkü çoğunlukla pek PBO'nun sağladıklarının üstüne çıkılamıyor. Ama tabii yine de deneyebilirsiniz.Hocam
B450M A-Pro Max var ve PBO açık.Isılar fazla değil.