Veri kullanımından en yüksek kalitede yüklemeyi aktifleştirdim fakat hala aynı. Fotoğrafın keskinlik ayarını en sona çekmişim kenar yumuşatma kapalıymış gibi gözüküyor en net olduğu kısım fotoğrafta bıraktığım yer. Bunu nasıl çözerim?
Not: Xiaomi Note 11 s üzerinden en yüksek kaliteye ayarlı şekilde 108MP kamera ile çekiyorum.
Instagram yüksek boyutlu dosyaları sıkıştırarak yüklüyor bu da kalite kaybı yapıyor. iOS'lar için bunun optimizasyonu sanırım daha iyi. Kendiniz dosyayı önceden sıkıştırarak limitlerseniz belki bir çözüm olabilir. 120 FPS 80 Mb/sn dosyayı 30 FPS düşük bir kaliteye düşürmüştü en yüksekte bile. Native videoyu daha da yükseltmek kaliteyi bozabiliyor. Fotoğraflar için de aynısı geçerli olabilir.
Hocam şimdi Apple fanboy diyebilirsiniz bana ama Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalarda kamerayı tüm özellikleri ile kullanma özelliği iPhone/iPad ve Samsung (belli modellerde) geçerli. Mesela bir iPhone ile ya da S24 Ultra ile story atarsan video titremez ve 60 FPS olur.
2K video çekiyorum PC üzerinden, videoyu oynatıyorum kalitesi olması gerektiği gibi. Instagram'a yüklerken edit ile beraber yazıları daha okunası hale getiriyorum, yükleme ekranında aynı şekilde kalite güzel yüklüyorum video 720P'e kadar düşüyor çok sinir bozucu. YouTube videoyu 1080P'e düşürüyor YT'ye yüklemek istediğimde kalite o kadar bozulmuyor.