Herkese merhaba,

Dün sistemime BIOS güncellemesi yaptım ve sonrasında format attım. Format attıktan sonra ekranlarımda gidip gelme sorunu başladı.

İlk başta güncel Windows 11 kurulumu yaptım. Sonrasında güncel NVIDIA App ve driver kurulumunu gerçekleştirdim ve ekranlarımda gidip gelme başladı. Bazen ekranlar gidiyor ve gelmiyor. Bilgisayarı kapatıp yeniden açınca genellikle düzeliyor.

Sorunu çözmek için öncelikle Windows 10'a dönüş yaptım. Sonrasında bir önceki driverı kurdum fakat değişen bir şey olmadı. Tekrar format attım ve şu an her şey en güncel sürümünde.

Güç ile ilgili bir problem olabilir mi diye düşünerek stres testine soktum fakat test sırasında bir anormallik yok. Dünden beri gözlemim bu sorun olacaksa bilgisayarı açıp, masaüstü ekranı geldikten sonra olmaya başlıyor.

Aklıma gelen en mantıklı cevap NVIDIA App uygulamasıyla ilgili olabileceği.

Bu arada şunu da ekleyeyim, mevcut sistemimi bir yıldan uzun zamandır kullanıyorum. Bu sorunla dün karşılaşmaya başladım.

Bileşenler;
  • 1. ekran: MSI G274QPF QD
  • 2. ekran: ASUS VP247QG
  • İşlemci: Intel i7 14700KF
  • Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi II
  • Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 4070 Ti Super O16
  • PSU: MSI AI1300P 1300W
Çözümü bilenler paylaşırsa çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En güncel sürümden bir öncekine downgrade ettim BIOS'u. Sonrasında NVIDIA App'in en güncel sürümünü kurdum. Bir kapat aç yaptım. Şuan da sıkıntı gözükmüyor. Tamamen çözüldü mü diye takip edeceğim.

İlginize teşekkür ederim.

@Oriente, tamamdır, çözülürse geri dönüş yaparsın.
Maalesef çözüm olmadı. Bu sabah bilgisayarı açtım normal gözüküyordu. Bir kez yeniden başlatma yaptım ve yeniden başladığında yine ekranlar gidip gelmeye başladı.

Sorunun çözümünü arayanlar için yazıyorum. Çözüm güncel ekran kartı sürücüsünü kurduktan sonra Nvidia App uygulamasını kaldırmak.

Son düzenleme: