Aslında elimdeki bilgisayarı (AM4) sistemimi 3080 Ti ve 5800X gibi parçalarla upgradelemeyi düşünüyordum fakat bana şu anda 2 ayrı bilgisayar lazım olduğundan dolayı sıfırdan toplayacağım. Sıfır sistem için bütçem krizden önce 60k civarıydı fakat böyle giderse 100K'yı rahat geçecek gibi duruyor.

Sisteminiz aslında gaming için gayet yeterli. Sanırsam gaming için almıyorsunuz.

Sisteminiz aslında gaming için gayet yeterli. Sanırsam gaming için almıyorsunuz.
Elimde RTX 2060 ve 3600x var ve yeni nesil oyunlarda performansı maalesef pek iyi değil artık, özellikle rekabetçi oyunlarda 3600x 240hz monitörüme yetişemiyor, bundan dolayı yazdığım parçalarla upgradelemeyi düşünüyordum. Fakat işyerindeki bilgisayar eksikliğinden dolayı oraya bunu koymayı düşünüyorum, bundan dolayı upgrade'den vazgeçtim. Bu yüzden de yeni bir sistem kuracaktım.

Elimde RTX 2060 ve 3600X var ve yeni nesil oyunlarda performansı maalesef pek iyi değil artık, özellikle rekabetçi oyunlarda 3600X 240Hz monitörüme yetişemiyor, bundan dolayı yazdığım parçalarla upgradelemeyi düşünüyordum. Fakat iş yerindeki bilgisayar eksikliğinden dolayı oraya bunu koymayı düşünüyorum, bundan dolayı Upgrade'den vazgeçtim. Bu yüzden de yeni bir sistem kuracaktım.

Elinizde ki bütçe 50 60 ise @LH44 hocamın dediği gibi 9060 XT ve 7500F sistem güzel parçalarla çıkıyor. 2K için de gayet yeterli aslında.

Biraz da isteklerinize bağlı. 50-60 arasına R5 7500F & RX 9060 XT (16GB) sistem çıkıyor.
Elinizde ki bütçe 50 60 ise @LH44 hocamın dediği gibi 9060 XT ve 7500F sistem güzel parçalarla çıkıyor. 2K için de gayet yeterli aslında.
Estetik olarak da tatmin etmesini istiyorum sistemin. Bundan dolayı bu bütçelerde estetik olarak pek tatmin edeceğini düşünmüyorum. 2. el seçenekler nasıl olur sizce? Yoksa bütçemi arttırıp hem iyi parçalara sahip hem de estetik olarak güzel bir sistemi mi toplamalıyım?

Estetik olarak da tatmin etmesini istiyorum sistemin. Bundan dolayı bu bütçelerde estetik olarak pek tatmin edeceğini düşünmüyorum. 2. el seçenekler nasıl olur sizce? Yoksa bütçemi arttırıp hem iyi parçalara sahip hem de estetik olarak güzel bir sistemi mi toplamalıyım?

Estetik, kişisel zevke bağlı. İletebileceğiniz bir görsel varsa daha iyi yorum yaparız.

1771082548493.webp

Estetik, kişisel zevke bağlı. İletebileceğiniz bir görsel varsa daha iyi yorum yaparız.
Aslında şu anda bütçem tam oturmuş değil bundan dolayı parçaları yavaş yavaş alma fikri uyandı bende. Görsel olarak Lian Li Dynamic Evo gibi kasaları beğeniyorum. Ama kasa ve fanlarla fiyatları çok yüksek oluyor. Ondan dolayı aklımda Revenge Supernova 7x kasa var. Şu anda elimdeki bütçemle kasa ve 3080 Ti alabiliyorum, PSU'ya sahibim. Şu anki bilgisayarımda kullanırım hem. Yaza doğru anakart, işlemci, RAM almayı düşünüyorum. Böylece sistemi kurabilirim. Performans benim için önemli fakat estetik biraz daha ön planda. Yoksa acele etmeyip yazın tam anlamıyla 5070 ve estetik açıdan iyi bir sistem mi kurmalıyım? Bu arada aklımdaki estetik görüntü:

Görüntü 14.02.2026 18.13.webp

Aslında şu anda bütçem tam oturmuş değil bundan dolayı parçaları yavaş yavaş alma fikri uyandı bende. Görsel olarak Lian Li Dynamic Evo gibi kasaları beğeniyorum. Ama kasa ve fanlarla fiyatları çok yüksek oluyor. Ondan dolayı aklımda Revenge Supernova 7x kasa var. Şu anda elimdeki bütçemle kasa ve 3080 Ti alabiliyorum, PSU'ya sahibim. Şu anki bilgisayarımda kullanırım hem. Yaza doğru anakart, işlemci, RAM almayı düşünüyorum. Böylece sistemi kurabilirim. Performans benim için önemli fakat estetik biraz daha ön planda. Yoksa acele etmeyip yazın tam anlamıyla 5070 ve estetik açıdan iyi bir sistem mi kurmalıyım? Bu arada aklımdaki estetik görüntü:

Eki Görüntüle 227105

Revenge'nin fanları iyi değil, alacaksanız bunu bilerek alın.
VG4202FLA (İnventus), Lian Li Vector 100R, O11 Dynamic Mini V2, ASUS A32 Plus, Aerocool P500C, MSI MAG Pano 110R, 130R ve fiyatı düşerse 130R PZ bakılabilir.

PSU modeliniz nedir? RTX 3080 Ti absürt tüketim değerlerine ulaşabiliyor.

Bahsettiğiniz iki senaryo farklı bileşenler içeriyor. RTX 3080 Ti alırsanız Nvidia tarafında 6000 serisini beklemek daha mantıklı olur. RTX 5070 alırsanız 6000 serisini beklemek pek mantıklı olmaz, en azından giriş ve orta tier çipler için.

Son düzenleme:
Revenge'nin fanları iyi değil, alacaksanız bunu bilerek alın.
VG4202FLA (İnventus), Lian Li Vector 100R, O11 Dynamic Mini V2, ASUS A32 Plus, Aerocool P500C, MSI MAG Pano 110R, 130R ve fiyatı düşerse 130R PZ bakılabilir.

PSU modeliniz nedir? RTX 3080 Ti absürt tüketim değerlerine ulaşabiliyor.

Bahsettiğiniz iki senaryo farklı bileşenler içeriyor. RTX 3080 Ti alırsanız Nvidia tarafında 6000 serisini belklemek daha mantıklı olur. RTX 5070 alırsanız 6000 serisini beklemek pek mantıklı olmaz, en azından giriş ve orta tier çipler için.
Hocam fanları iyi değil derken tam olarak neyi kastettiniz? Hava akışı gibi şeyler mi?

PSU Xigmatek X Miner 1800w. Şu anda bununla idare edeceğim. İleri zamanda da düzgün bir 850w PSU'ya geçeceğim. Belki de Enermax 1200w gibi modeller de olabilir.

Hocam RTX 6000 serisi için 2027'nin son zamanlarını belirtmişler ben o kadar bekleyemem maalesef. Çünkü şu anda tek bilgisayarı işyerime getir götür yapıyorum.

Şimdilik AM5 + RTX 3080 Ti gibi bir sistem kurup ileride ekran kartımı 5070 yapabilirim. Benim için daha kolay olur. Şimdilik 1080p'de kullanacağım fakat ileride 2K monitöre geçiş yapacağım.