İlk bilgisayarım 2019-2018 miydi öyle yıllarda sistem toplamıştım GTX 1050 Ti (heralde), i7 3 ve ya 4 nesil işlemci ve 16 GB RAM vardı daha sonra 2021-2022'de yıllarda sattık.
Şimdiki RX 6700 XT, i9-11900K, 32 GB RAM var.

Son düzenleme:
İlk laptop vardı (acer bilmem kaç yıllık) AMD Athlon A4 işlemci (sanırım)
4 GB RAM 250 GB HDD vardı. Şu an anakartı 2'ye parçalanmış şekilde :hehehe:
Şu anki kasamın ilk hali GT1030 R5 1600 16 GB RAM 500 GB SSD vardı.
Şimdi A750 R5 5600 16 GB RAM 500+500 GB SSD var.

Öncelikle kendi sistemlerimden başlayacağım bazıları benim bazıları da evde bulunan bilgisayarlardı.
ASUS X55A: Celeron B830, 4GB RAM 1333MHz, 320GB HDD
Ne zaman alındı hiçbir fikrim yok ama günümüzde bile hayatta.
Günümüzde 8GB RAMe ve 128GB SSDye sahip 720p Youtube için bile yetersiz.
2020-2022 arasında Angry Birds 2, Minecraft Bedrock Edition ve Among Us oynamıştım. Ben çok küçükken de tarayıcıda çalışan bir Aslan Max oyunu vardı onu oynardım.

Samsung N150: Atom N150, 2GB DDR2 RAM (frekansı hakkında bir bilgim yok), 250GB HDD
Windows 10 ilk çıktığı zamanda yükseltme yapmayı deneyip bozduğum zaman annem bios üzerinden düzeltmeyi deneyip şifre bile koymuştu. Çöpe attım çünkü bios şifresi kırılmamıştı.
Yalnızca GTA Türk oynardım o da insanları falan döverdim otele kaçardım.

Casper MB500I1: i5 2450M ,ATI Radeon 7500/7600M 2GB , Dual Channel 8GB 1333MHz Ram, 160GB HDD
Çok uzun süre kullanmadım 1000₺ye almıştım. Kasası , monitörü ve klavyesi rezalet durumdaydı. Hayatımda verdiğim yanlış kararlardandır. Sonrasında 240GB Colorful SSD takmıştım.
Şuan çatıda sebebi bilmediğim bir şekilde açılmamakta. Minecraft Bedrock Edition , GTA San Andreas (SA-MP), OSU, Portal 2 , Sea of Thivies oynamıştım.

Lenovo Z580: i5 3210M , GT 630M 2GB , Dual Channel 8GB 1600MHz Ram , 128GB SSD
9. Sınıfta 1 ay çalışarak İstanbulda ki dayımın arkadaşından almıştım. i7 3632QM ve 16GB RAMe yükseltmiştim.
Kendisini ilk kendi paramla aldığım kasalı bilgisayar için satmıştım. Minecraft Bedrock Edition , Minecraft Dungeon , Portal 2 , GTA San Andreas (SA-MP), OSU , Portal 2, Sea of Thivies, Skyrim, GTA IV, GTA V, Escape to Backrooms ve 7FPS Nier Automata oynamıştım.

MSI H81M: Anakart modeli yazdım çünkü toplama bilgisayar. i7 4790K , MSI Gaming X Trio GTX 1060 3GB, Dual Channel 16GB Ram , 256GB SSD
Şuanki sisteme geçmek için sattım ancak anakart Z87 yada Z97 olsaydı satmazdım. İşlemcimden memnundum ancak 1060 kendisi artık önceden açtığı oyunları bile daha düşük performansta çalıştırmaya başladığı için mide bulandırıcı bir oyun performansı vardı. GTA IV , GTA V , Skyrim , Resident Evil 2/3/4 Remake , Resident Evil 6 , Nier Automata oynadım.

MSI B650M-B: 7500F , ASUS Strix GTX 1080, Dual Channel 6000MHz CL36 RAM , 500GB M.2 SSD
Öyle çok oyun oynamıyorum. Geçmişte oynadığım oyunları yüksek ayarlarda oynadım hepsi bu. Önceki sistemden kalan PSU , kasa ve monitörü kullanıyorum. Şuanlık yükseltecek bütçe de yok.

Lenovo G500: i3 3110M ,ATI Radeon 8570M 2GB, 8GB Dual Channel 1600MHz Ram, 256GB (ölü ama hayatta) SSD
Köyde kullanmak için almıştım. Oyun oynamıyorum ancak 768p GTA V açabiliyor. 30-40FPS de olsa yeterli.
Söylemeyi unutmuşum sadece küçük ekranda roblox minecraft tam ekranda LoL ve pro soccer online :D oynardım eski bilgisayarımla.

İlk bilgisayarım Exper marka laptoptu. Pentium işlemcinin el verdiği sürece CS 1.6 oynardım deli gibi. 10 yil kullandım o laptopu.
Daha sonra Lenovo IdeaPad gaming 3 laptopa geçtim ve 3 yil boyunca son çıkan tüm oyunları oynadım. GTX1650 Ti ekran karti vardi. Ancak 3.yilın sonunda anakartı yanınca maalesef atmak zorunda kaldım. Şimdi Ryzen 5 5500 işlemci RX580 ekran kartlı masaüstü PC'ye geçtim. Masaüstü harbiden çok daha iyiymiş laptoptan onu fark ettim. 13 yil boyunca laptop kullanıp masaüstüne geçince rahatladım resmen.

Sahip olduğum cihazlar sınırlı olabilir ama deneyimleme şansı bulduğum cihazları düşünmeden de edemediğimden, o kadar fazla ki bazıları aklıma bile gelmiyor. Zaten böyle bir listeyi eksiksiz yapmak benim açımdan mümkün değil. Niyeyse forumdakilerin aksine, ben Casper cihazlarını kullanıp memnun kalmış biriyim. Fiyatları hiç umurumda değildi; o eski masaüstü seti ilk cihazımdı ve aşırı dayanıklıydı. Ayrıca Exper masaüstü gibi farklı markaları da kullandım. Yani gerçekten çok fazla cihazla haşır neşir oldum. Sahip olmak bu kümeyi sınırlandırsa bile, çocukluğumda bilgisayarı olan çok fazla arkadaşım vardı ve onların cihazlarını da sıkça kullanma fırsatı buldum. Bu yüzden, hangi cihaza sahip olduğumun pek bir önemi yoktu o zamanlar için. 2012 yılından sonra daha aramaya başladım fazlaca sahip olmak için cihaz. O cihazda Asus x serisi laptopumdu, GT 710m ve i5 3. nesil çok sevdim kendisini o da hala çalışıyor diyebilirim. Baya işimi gördü emektar.

Telefonlardan Samsung galaxy note 5 ve A70 kullandım. Kardeşime ait olanda tabletler var onları saysam mı ? Emin olamadım. Benim kullandığım ve sahibi olduğum eski tab s3 lite ama daha gelişmişi bir efsaneleşmiş modellerden biri vardı adı aklıma gelmedi onu sonradan kardeşime vermek zorunda kaldım. Gerçekten kullandığım cihazları unutur olmuşum.

Son düzenleme:
Sadece tek bir tane PC alıp her 2 ayda bir parça alarak sistem güncelledim. Kökten yeni sistem hiç almadım.

İlk bilgisayarım RX 570 8 GB B450M S2H 1600 AF ve 8 GB bellek iken şimdi 6650 XT 5600 B550 Gaming Carbon ve 32 GB bellek kullanıyorum. Diğer parçalarında tamamı değişti aynı şekilde.

Casper Nirvana TW9 tam benim sayılmaz ama gördüğüm en karizmatik bilgisayar. Çok eski bir laptop ama yeni çıkan bilgisayarlar tasarım konusunda yanından geçmez. Arkası desenli ve geceleri parlar. Çocukluk arkadaşımla internette oyun oynardık hiç arıza vermedi sadece fanı çok sesli çalışır.