Kırmızı renk muhabbeti yüzünden S26 Ultra almazdım şahsen, ne olur ne olmaz diye. Bütçe ve vakit sorunu olmadığı için Apple'ın 20 veya Samsung'un S27 serisi beklenebilir. Asıl gelişme yaşanacak seriler çünkü bu seriler.

Kırmızı ekran muhabbeti:

Bu sorun yazılımsal ve güncelleme ile düzeltildi. Ve evet S27 serisinde epey güncelleme gelecek seriye. En basitinden batarya teknolojisi değişecek 7000 mAh bile görebiliriz.

Video icin iPhone 17 Pro. Ana kamera icin Vivo X300 Ultra veya Mi 17 Ultra.

Video çekimi konusunda da gördüğüm kadarıyla Samsung İphone'yi kesinlikle yakalamış. Tonlamalar dışında ben arada fark göremiyorum açıkçası ki tonlamalar tamamen marka seçimi. Samsung'ta da sarı tonlama açılabiliyor diye biliyorum.

Mikrofon ve ses ayırt etme konusunda S26 Ultra zaten açık ara önde.

Bu arada iPhone 17 Pro serisi alınacaksa hoparlör konusunda dikkat edilmeli. Hoparlörde cızırdama bu cihazlarda kronik ve çok sık karşılaşıyorum.

Son düzenleme:
Kamera ve fotoğrafçılık olarak Sony cidden iyi. Video için iPhone. Performans ve diğer ıvır zıvır özellikler için belki Vivo, Xiaomi ya da Huawei yani çinli markalar düşünülebilir.

Samsung her alanda iyi performans veriyor fakat en iyisi değil. Fakat yine de yakın olduğu için en optimal ve alınabilir telefon Samsung gibi görünüyor.

Video çekimi konusunda da gördüğüm kadarıyla Samsung İphone'yi kesinlikle yakalamış. Tonlamalar dışında ben arada fark göremiyorum açıkçası ki tonlamalar tamamen marka seçimi. Samsung'ta da sarı tonlama açılabiliyor diye biliyorum.

Mikrofon ve ses ayırt etme konusunda S26 Ultra zaten açık ara önde.

Bu video'dan HP2'nin ne kadar uzun omurlu bir sensor oldugunu bir kez daha anliyoruz. Ancak Apple'in sahip oldugu Sony IMX sensor ile video konusunda kendi inceledigim kaynaklarda (GSMarena, PhoneArena gibi) daha fazla ayrintiya sahip oldugunu dusunuyorum. Samsung burada ISP ve NPU'nun ekmegini yiyor daha cok. Yine de kac senelik sensor olmasina ragmen hala rakipleriyle benzer sonuclar verdiginden oturu ISOCELL HP2'yi ayakta alkislarim. Siradaki HP sensoru de bi' 5 yil kullanirlar herhalde.

Abimin arkadaşına bakıyoruz, bütçeyle alakalı gram sorun yok. Kamera öncelikli şekilde bakıyor telefonu. Sony Xperia 1 VIII düşünmüş önce ama benden habersiz almak istemediği için bana danıştı. Ben de bu piyasadan epey uzağım. Sizce ne alınabilir?
Vaktimiz var, telefon tanıtımları sonrası da alabiliriz; hiç sıkıntı değil.
Beklenti nedir?