Teknoloji şirketlerinden bahsetmek istiyorum.
  • Mesela AWS: Büyük şirketler bile verilerini yedeklemek için kullanıyor. Netflix, Spotify vb. yerler kullanıyor.
  • Google: Her şeyimizi bu yönetiyor. Reklamlarla ayakta kalıyor zaten. Ki bunu biliyorsunuz. YouTube ve Android vazgeçilmez gibi.
  • Microsoft: Başta Windows ve MS Office uygulamaları var en çok kullanılan.
  • Apple: Zaten kendi halinde. Ürettikleri ne kadar kaliteli bilmiyorum ama yine de teknoloji devi.
  • Meta: Facebook, Instagram ve WhatsApp en çok kullanılan sosyal medya.
Sizce bu devleri devirecek şirketler gelir mi? Peki ondan sonra bunlara ne olur?

Not: Sadece varsayım üzerine gittim. Fikirlerinizi merak ediyorum. İyi Sosyaller.

Sizce bu devleri devirecek şirketler gelir mi?
Zor. Gelirse de çok iyi olmak zorundalar ki bu dediğin hizmetler mükemmel bir uyum ve senkronizasyon içinde. Herkesin hesapları Gmail, Outlook veya iCloud hesabına bağlı. Kimse gidip te yeni bir mail açıp sıfırdan başlamaz herhalde sonuçta kendi ekosistemlerini kullanırlar.

NVIDIA geldi:D Şu anda o bahsettiğin şirketlerin alayı belli bir yere kadar NVIDIA'ya bağımlı.
Belli oluyor zaten. Diğer teknoloji şirketleri yapay zeka eğitmek için GPU kullanıyor.
Zor. Gelirse de çok iyi olmak zorundalar ki bu dediğin hizmetler mükemmel bir uyum ve senkronizasyon içinde. Herkesin hesapları Gmail, Outlook veya iCloud hesabına bağlı. Kimse gidip te yeni bir mail açıp sıfırdan başlamaz herhalde sonuçta kendi ekosistemlerini kullanırlar.
Orası doğru. Zaten dünyada en çok kullanılan Gmail.

Benzer alanda iş yapacaklarsa zor. Ama yenilikçi olup bir şeylere çözüm odaklı gidilecekse olabilir.