Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Geçen gün kuzenimle Subnautica oynamak istedik. Bunun için Nitrox adında bir program kullanmamız gerektiğini öğrendik, indirdik ve kurduk. Fakat ne ben kuzenimin açtığı sunucuya girebiliyorum ne de o benimkine girebiliyor. Sürekli "unable to contact remote server" hatası alıyoruz. Sonra Hamachi ile denedik, bu sefer bağlandık ama karakterler garip göründü, kuzenimde sudaki balıklar ve eşyalar görünmedi. Bunun çözümü nedir? Modemlerde "port forwarding" gerektiğini yazmışlar ama hiçbir şey anlamadım. Modemlerimiz çok eski, sanırım o özellik yok.

Geçen gün kuzenimle Subnautica oynamak istedik. Bunun için Nitrox adında bir program kullanmamız gerektiğini öğrendik, indirdik ve kurduk. Fakat ne ben kuzenimin açtığı sunucuya girebiliyorum ne de o benimkine girebiliyor. Sürekli "unable to contact remote server" hatası alıyoruz. Sonra Hamachi ile denedik, bu sefer bağlandık ama karakterler garip göründü, kuzenimde sudaki balıklar ve eşyalar görünmedi. Bunun çözümü nedir? Modemlerde "port forwarding" gerektiğini yazmışlar ama hiçbir şey anlamadım. Modemlerimiz çok eski, sanırım o özellik yok.
Sorununuzu adım adım çözmek için aşağıdaki önerileri takip edin:

Nitrox Sunucu Bağlantı Hatasını Çözme​

1. Nitrox ve Oyun Sürümlerini Kontrol Et:
- Hem sizin hem de kuzeninizin Subnautica ve Nitrox sürümlerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Her ikinizin de aynı sürümü kullandığından emin olun.

2. Firewall ve Antivirüs Yazılımı:
- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarını (Firewall) ve antivirüs yazılımını kontrol edin, Nitrox'un gerekli bağlantıları yapabilmesi için izin verdiğinizden emin olun.
- Gerekirse, geçici olarak bu yazılımları devre dışı bırakın ve tekrar deneme yapın.

3. Port Yönlendirme (Port Forwarding):
- Modeminizde port yönlendirme özelliği varsa, Nitrox'un ihtiyaç duyduğu portları (UDP 11000 ve 11001) yönlendirin:
- Modem arayüzüne giriş yapın (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak erişirsiniz).
- "Port Forwarding" veya "NAT" ayarlarını bulun.
- Nitrox için yukarıdaki portları yönlendirin.
- Eğer modeminiz bu özelliği desteklemiyorsa, aşağıdaki adımları deneyin.

4. VPN Kullanımı:
- Eğer Hamachi kullanıyorsanız, her iki tarafın da Hamachi ağına doğru bağlandığını kontrol edin.
- Hem siz hem de kuzeniniz Hamachi ile aynı ağa katıldığınızdan emin olun.

5. Herkes için Doğru IP Kullanma:
- Kuzeninize kendi özel Hamachi IP adresinizi verin. Hamachi genellikle IP'leri 25.xx gibi bir formatta gösterir.
- Nitrox’ta sunucu açarken bu IP’yi kullanmasına dikkat edin.

Garip Görüntü Sorununu Çözme​

1. Aynı Sürüm Kontrolü:
- Hem sizin hem de kuzeninizin kullandığı Nitrox ve Subnautica sürümünün tam aynı olduğundan emin olun.

2. Hamachi Tünelleme:
- Hamachi ile bağlıyken, oyun içinde her ikinizin de "Minimize" ederek oyundan çıkış yapıp tekrar başlatmayı deneyin.

3. Oyun Sırasında Hem Sunucu Hem de İstemci Ayarları:
- Sunucu yöneticisi ve oyuncu ayarlarının doğru yapılandığından emin olun (örneğin modların etkin olup olmadığı, ayarların eşleşip eşleşmediği).

4. Yeniden Bağlanma:
- Oyun boyunca her iki taraftaki oyuncuların da Hamachi üzerinden çıkış yapıp yeniden girmesi gerekebilir.

Bu adımları izleyerek sorunuzu çözmeyi deneyin. Eğer hala sorunla karşılaşırsanız, modem detaylarınızı (model ve markası) veren ek bilgiler sağlayabilirsiniz.