Merhaba. Moonlight'a görüntü ve ses aktarmak için Sunshine kullanıyorum. Eskiden çok güzel çalışıyordu. Şimdi ise ses sorunları yaşıyorum. Client cihaza görüntü sorunsuz gidiyor ama ses cızırtılı gidiyor. Journalctl ile bakınca şu hata sürekli tekrarlanıyor;
Hatanın benzerini başka bir yerde bulamadığım için takip edemiyorum. Başka bir programda da bu sorunu çekmedim. Host cihazdan ses alırken sorun yok ama aynı ses clientte cızırtılı şekilde çıkıyor. Ne önerirsiniz ses sunucusu değiştirmek dışında?
PipeWire version (pipewire --version): 0.3.52 Distribution & version (PRETTY_NAME from /etc/os-release): Debian GNU/Linux bookworm/sid Desktop Environment: sway Kernel version (
PipeWire version (pipewire --version): 0.3.52 Distribution & version (PRETTY_NAME from /etc/os-release): Debian GNU/Linux bookworm/sid Desktop Environment: sway Kernel version (
O zaman çarpanı 2 yerine 4 yapmışlar sorun çözülmüş. Ben de çarpanı 8, 16, 4096 gibi absürt rakamlara çıkardım. 8 ve üstü hatayı yok ediyor, ses bayağı düzeltiyor ama cızırtı var biraz. Değeri daha da yükseltmek fayda etmiyor.
O zaman çarpanı 2 yerine 4 yapmışlar sorun çözülmüş. Ben de çarpanı 8, 16, 4096 gibi absürt rakamlara çıkardım. 8 ve üstü hatayı yok ediyor, ses bayağı düzeltiyor ama cızırtı var biraz. Değeri daha da yükseltmek fayda etmiyor.
Quantum ayarı zaten 2048 ayarında. Ana cihazda direkt hoparlörden ses alırken sorun yok. Moonlight Client'ina giden ses cızırtılı, hem Android hem de Linux client'ında aynı ses sorunu var. Patch'da çarpanın arttırılması daha önceden sorunu çözmüş, ben çarpanı daha da arttırarak cızırtıyı azalttım ve hata kayboldu, ama hala cızırtının kendisi duruyor, çarpanı 4096 gibi aşırı değerler koymak sorunu çözmüyor. Sunshine-Moonlight ikilisi hem RDP hem de VNC'den çok daha iyi olduğu için tercih ediyorum, uzaktan oyun oynamayı mümkün kılıyor yani o kadar iyi. Ama seste sorun yaşıyorum.