Makaleler
3
Merhaba. Moonlight'a görüntü ve ses aktarmak için Sunshine kullanıyorum. Eskiden çok güzel çalışıyordu. Şimdi ise ses sorunları yaşıyorum. Client cihaza görüntü sorunsuz gidiyor ama ses cızırtılı gidiyor. Journalctl ile bakınca şu hata sürekli tekrarlanıyor;

Kod:
Ağu 24 23:06:20 desktop pipewire-pulse[3422]: mod.protocol-pulse: 0x55aaf4a94230: [sunshine] overrun recover read:7106284 avail:8916 max:7680 skip:6996

Hatanın benzerini başka bir yerde bulamadığım için takip edemiyorum. Başka bir programda da bu sorunu çekmedim. Host cihazdan ses alırken sorun yok ama aynı ses clientte cızırtılı şekilde çıkıyor. Ne önerirsiniz ses sunucusu değiştirmek dışında?

Burası çözüm olabilir belki.
Oradaki çözüm olduğu söylenen değeri 4 kat yerine 8 veya 16 yapınca hata kayboluyor ve ses bayağı düzeliyor ama o cızırtı tam geçmiyor.

Ağu 24 23:06:20 desktop pipewire-pulse[3422]: mod.protocol-pulse: 0x55aaf4a94230: [sunshine] overrun recover read:7106284 avail:8916 max:7680 skip:6996
Skip değeri kaç oluyor.

0 yapabiliyor musun bir bak.
(Yanlış anlamışım özür, yine bir araştırıyim bulursam atarım)

Son düzenleme:
Skip değeri kaç oluyor.

0 yapabiliyor musun bir bak.
(Yanlış anlamışım özür, yine bir araştırıyim bulursam atarım)
O zaman çarpanı 2 yerine 4 yapmışlar sorun çözülmüş. Ben de çarpanı 8, 16, 4096 gibi absürt rakamlara çıkardım. 8 ve üstü hatayı yok ediyor, ses bayağı düzeltiyor ama cızırtı var biraz. Değeri daha da yükseltmek fayda etmiyor.

O zaman çarpanı 2 yerine 4 yapmışlar sorun çözülmüş. Ben de çarpanı 8, 16, 4096 gibi absürt rakamlara çıkardım. 8 ve üstü hatayı yok ediyor, ses bayağı düzeltiyor ama cızırtı var biraz. Değeri daha da yükseltmek fayda etmiyor.
Min quantum ve frag i arttirmayi denedin mi? Mikrofon boostu falan da acik olabilir cizirti varsa.

Min quantum ve frag i arttirmayi denedin mi? Mikrofon boostu falan da acik olabilir cizirti varsa.
Quantum ayarı zaten 2048 ayarında. Ana cihazda direkt hoparlörden ses alırken sorun yok. Moonlight Client'ina giden ses cızırtılı, hem Android hem de Linux client'ında aynı ses sorunu var. Patch'da çarpanın arttırılması daha önceden sorunu çözmüş, ben çarpanı daha da arttırarak cızırtıyı azalttım ve hata kayboldu, ama hala cızırtının kendisi duruyor, çarpanı 4096 gibi aşırı değerler koymak sorunu çözmüyor. Sunshine-Moonlight ikilisi hem RDP hem de VNC'den çok daha iyi olduğu için tercih ediyorum, uzaktan oyun oynamayı mümkün kılıyor yani o kadar iyi. Ama seste sorun yaşıyorum.