Sunucu yapılandırma önerisi

Norego

Çalışkan
Yüksek trafikli bir site için ayrı bir resim sunucu kurmam gerekiyor. Şu an için 4 TB resim arşivi var, zamanla artacak.

Sunucudan beklentim:
  • 1.5 milyon istek / gün
  • 1.5 TB trafik / gün
  • 20 req / saniye ortalama
  • 100 req / saniye max anlık pik

Sadece resim barınacak, işlemciye yük bindiren DB ya da hesaplama işlemleri olmayacak, statik içerik sunacak.

Kiralamayı düşündüğüm dedicate:
  • 2 adet E5 Intel 2650 V2
  • 64 GB DDR3 ECC RAM
  • 4 TB Intel Enterprise SSD (Modeli bilmiyorum)
  • 1 Gbps paylaşımlı internet

SSD istediğimde arttırılabiliyor. 6 TB'a kadar destekliyor sunucu.

Ngnix + sık kullanılan resimlerin 50-60 GB kısmını RAM cache alma + CloudFlare cache.

Soğuk yedek için için 5 TB Google Drive hesabına Rclone ile senkronize etme. Yedekleme için de Amazon S3'e klon oluşturup sorun olması durumunda çözülene kadar S3'den yayın.

Donanım talebimi karşılar gibi düşünüyorum. Ama disk büyük boyutlu sunucular işletenler varsa da fikirlerini ve önerilerini dinlemek isterim.

Merhaba,

İletişim bilgisi iletir misiniz? Sizinle özel olarak bağlantı kurarak teklif iletmek isteriz.

İyi çalışmalar.

Merhaba,

İletişim bilgisi iletir misiniz? Sizinle özel olarak bağlantı kurarak teklif iletmek isteriz.

İyi çalışmalar.

Merhaba. Kurumsal bir firma ile uzun süredir çalışıyorum, firma değiştirmeyi düşünmüyorum. Teşekkürler ilginiz için.

Başlık açma nedenim hosting firması bulmak değil. Kullanım senaryom için ek yapılandırma yada donanım yeterliliği/yetersizliği konusunda önerisi olanlar varsa dinlemek.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt