Transfer savaşları devam ediyor. Bu zamana kadar 4 büyükler arasında yapılan transferler şunlar:
Fenerbahçe:
- Vedat Muriqi,
- Nathan Ake,
- Mason Greenwood.
Beşiktaş:
- Alexander Nübel,
- Doğan Alemdar,
- Kassoum Ouattara,
- Salih Özcan,
- Leandro Trossard,
- İlhan Fakılı.
Galatasaray:
Trabzonspor:
- Aral Şimşir,
- Ernest Muci,
- Andre Onana,
- Cenk Özkaçar,
- Samet Akaydın (k.k),
- Sidny Lopes Cabral,
- Melih Kabasakal,
- Ruslan Malinovskyi,
- Metehan Mimaroğlu,
- Thierry Karadeniz.
Söylentilere göre Beşiktaş, Mohamed Salah için, Fenerbahçe ise Rafael Leao için oldukça ısrarcı.
Beşiktaş yerinde transferler yaptı, ben özellikle Beşiktaş'ın Djalo'yu geri kazanması gerektiğini düşünen taraftaydım. İlk maç özelinde haksız çıkmadığıma sevindim. Agbadou transferi yapılmayıp Hojbjerg+Ward Prowse yapılmış olmasını dilerdim, Salih-Hojbjerg-Ward Prowse 3'lüsü bu lige
kağıt üstünde fazla gelecekti. Orkun'u 10 numaraya alıp Trossard-Salah kanatlarının en önüne istasyon görevi görecek Weghorst gibi bir pivot forvet bayağı iyi olurdu ama Oh da çabukluğuyla ve istasyon işleri için oldukça yerinde duruyor.
Şu anda Salah'la birlikte Hojbjerg veya Fitz-Jim transferine yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Sol bek için Kassoum Ouattara ilk maç için pek hazır gözükmedi gözüme ama sezon ilerledikçe kendine gelecektir, Rıdo beynini çıkararak oynuyor futbolu 1-2 sezondur ama yerli sol bek kıtlığında başka çaremiz yok. Sağ bekte Murillo-Yasin Özcan ikilisi gene
kağıt üstünde bayağı iş yapacak bir ikili.
Fenerbahçe 3 doğru yere 3 doğru transfer yaptı lâkin iki mesele var şu an, birisi malumunuz Greenwood'un davası diğeri de Leao'nun aşırı savruk kafa yapısını doğru yönlendirmede şüpheli olan İsmail Kartal. Onun dışında bir eksik göremiyorum, İCK zaten İsmail hocayı görünce Arjen Robben'e bağlıyor.
Galatasaray yerinde bir transfere iyi para bıraktı ama eksikler hâlen var, özellikle hücum hattının yedekleri şüpheli. Sol bek ve orta saha S.O.S. veriyor rotasyon için. Acil transfer yapılması lazım oralara.
Trabzonspor transferlerde benim açımdan şampiyon konumunda kim alınırsa alınsın, çok iyi 3 satış yapıldı ve kasaya 80 milyon Euro'luk bir giriş oldu.
Transferlerde ise Aral Şimşir mükemmel bir transfer, Muçi ve Onana da geçen sezonki katkısıyla birlikte önemli diğer 2 transfer. Sidny Lopes WC'de iyi işler yaptı ama zar transferi olarak görüyorum. Malinovskyi ise belli bir kalitesi olan ama yaşı ve fizikalitesi itibariyle soru işareti olan birisi. Metehan yerli piyasası için iyi bir transfer, Thierry Karadeniz de potansiyel vaat eden iyi bir transfer. Cenk Özkaçar yerli zorunluluğundan alınmış birisi, biraz fazla şişirilmiş bir isim olarak görüyorum lakin maliyetine göre iyi transfer.