Yer
Manisa
Dostlar selam,

KYK'da oda arkadaşlarımla beraber 1 TB kotalı Superbox almak istiyoruz ancak 4 kişiyiz. Herkese 250 GB düşecek şekilde modem arayüzünde cihaz başına kota ayarlama gibi bir özellik var mıdır?

Arkadaşınızın PC'sinin MAC'ini yazıp kotalandırsanız (ki engelleme dışında yapılamıyor diye biliyorum) bile cep telefonu ile giriş yaptığında genel kotadan yiyecek. MAC değiştirmek ile de bunu atlatabilir maalesef. Herhangi bir user managm. sistemi olmadan dediğinizi yapmak bir hayli zor. En iyisi bunu karşılayabilecek kişisel gücünüz varsa şahsi kullanmak.

Çok samimi değilseniz taahhüt verip ortak girmeyin.

Edit: Superbox'u WAN interneti olarak kullanarak önüne bir adet OpenWRT destekli router alırsanız bunu yapabileceğinizi düşünüyorum. OpenWRT ekosisteminde emininki user managment veya limit gibi özellikler vardır. Ama bu durum biraz pahalı ve daha teknik bir konu. Araştırmadan buna kalkışmayın kesinlikle.

Son düzenleme:
Hocam Superbox'un arayüzünde öyle özellikler yok uzun süre kullandım, fazla meraktan içine OpenWrt bile kurdum eğer OpenWrt ile mümkünse olabilir ama bayağı teknik bilgi istiyor. Modemi söküp içindeki RX TX pinlerine CP2102 bağlayıp PuTTY gibi bir programla önce yedek sonra Firmware yüklemesi yapılıyor. Kısaca istediğiniz özellikler stok Firmware'de yok @Canepe 'ninde dediği gibi ekstra bir router alınarak yapılabilir her türlü uğraş gerektiren bir durum.