Dediğim gibi elinizde başka Ethernet kablosu varsa deneyin veya jackları söküp takın Ethernet portu üstünde 8 pin olur bu pinlerden biri karşılıklı temaz etmezse otomatik olarak 1G den 100 Mbps 4 pin bağlantıya düşer.
Sanırım beklemek durumunda kalacağım adamları. Kablolar çok ters bir yerde. Teşekkür ederim. Ekip geldiğinde sonucunu paylaşacağım.

Fiber de GPON'dan çıkan kablo router a girer. Eğer GPON ile router birbiri ile 100 Mbps buluşursa maksimum 95 Mbps hız alırsınız. WAN portunun 1000 Mbps buluşması lazım ki siz router üzerinden 100 ve üzeri hızlar alın.

WAN kısmına takılan kabloya baktımda; CAT5 diyor. Sanırım CAT5 kablosu, 100Mbps'ye kadar hız sağlıyor.

CAT5 100 Mbps CAT5e ve üstü 1000 Mbps.

Altyapıdan aradılar. Sorunun binadaki kablodan kaynaklı olduğunu ve yanlış yönlendirme yapıldığı için 100Mbps alındığını söylediler. Bugün içinde düzeltilip yarın modeme akşam saatlerinde reset atmamı istediler ve artık 1000MBPS hız sağlanabileceği söylendi. Her ne kadar sorunu teknik destek çözsede, bana sunduğunuz kıymetli bilgiler ve beni aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. İyi sosyaller.

Bugün tekrar aradım ve gelip kontrol ettiklerinde; "binada kablonun CAT5 olmasından dolayı yetersiz hız alındığı bilgilendirildi." CAT5 kablosundan kaynaklı arkadaşlar. Modeminizi direkt CAT5 üzeri kablo ile bağladığınızda sorun çözülecektir. Çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.

Altyapıdan aradılar. Sorunun binadaki kablodan kaynaklı olduğunu ve yanlış yönlendirme yapıldığı için 100Mbps alındığını söylediler. Bugün içinde düzeltilip yarın modeme akşam saatlerinde reset atmamı istediler ve artık 1000MBPS hız sağlanabileceği söylendi. Her ne kadar sorunu teknik destek çözsede, bana sunduğunuz kıymetli bilgiler ve beni aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. İyi sosyaller.

Bugün tekrar aradım ve gelip kontrol ettiklerinde; "binada kablonun CAT5 olmasından dolayı yetersiz hız alındığı bilgilendirildi." CAT5 kablosundan kaynaklı arkadaşlar. Modeminizi direkt CAT5 üzeri kablo ile bağladığınızda sorun çözülecektir. Çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.
Dediğim gibi Wan portu Cat5 kablodan dolayı 100 Mbps buluştuğu için düşük hız alıyorsunuz.