Superonline 1000 Mbps fiberde Discord'ta anlık ping sorunu

badou

Çalışkan
Merhaba,
Bir süredir Discord kullanırken anlık dalgalanma oluyor ve sesim karşı tarafa donarak gidiyor, fakat ben donma olmadan gayet net duyabiliyorum. Önceden arada sırada oluyordu, fakat internet arızamdan dolayı ONT değişikliği yapıldı ve 10 dakikada bir bu sorunu yaşıyorum. Sadece Discord'da oluyor, oyunlarda falan gayet normal. Goodbye DPI'dan kaynaklıdır diye düşünüp sildim ve yerine Split Wire kurdum. Ancak hala aynı sorundan şikayetçiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Aynı sorun bende de var ama bende tüm oyunlarda, sayfalarda vs mevcut. Pingim anlık olarak sürekli 8000-9000 gibi rakamlara çıkıyor ve yaklaşık 1 buçuk dakika sürüyor. Ne yaptıysak düzeltemedik. Modem değişti, ONT değişti, internet tarifem değişti, fiber kablo yeniden çekildi hiçbir işe yaramadı gerçekten. 10 yılı aşkındır kullanıyorum ilk defa böyle bir problem yaşıyorum hem de 1 aydır.

Sansüronline FTTB fiber altyapımda ben de aynı sorunu yaşıyordum, ancak bir şekilde çözüldü. Discord’da konuşurken pingim 1000’e çıkıyordu ve arkadaşlarımın sesleri kesile kesile geliyordu. Aramadan çıkıp tekrar girince düzeliyordu.

Erişim engelini OpenWrt içindeki zapret ile aşıyorum. Bu aralar sorun kendi kendine düzeldi, bu da oldukça garip ve anlam veremediğim bir durum. Sanırım Turkcell’in routing’i ile alakalı.

Splitwire dosyalarinda zapret icerisinde autohost russia gibi bir dosya olsa gerek onunla test saglar misiniz.

Bu sorun Eylül, Ekim ayından beri bende sürekli var. Hiç bir şekilde çözülemedi. Tracert çıktısında zaten ilk birkaç hopta sorunsuz olduğunu görüyorum, sonraki hoplarda ping fırlıyor. O hoplar da Superonline sunucularına ait. Ne kadar kabul etmeseler de sorun yok deseler de tamamen Superonline kaynaklı bir problem. Tek çözüm başka bir İSS tercih etmek ve olabildiğince herkesi bu İSS'ten uzak tutmaya çalışmak.

doğru hocam gigafiber sadece turkcell'de olduğu için mecburen değiştiremiyorum...

gigafiber sadece turkcell'de olduğu için mecburen değiştiremiyorum.

1 Gbps Fiber kullanıcısı olarak VDSL'e geçiyordum, o derece kanser etti beni. Fakat bina alt yapısında problemler olunca, başka bir İSS tercih edemedim yani Supe.. pardon Sansüronlayn'da kalmak zorunda kaldım. Ne yazık ki bende değiştiremiyorum İSS'i... Aylardır çekiyorum bu sorunu, çıldırmamak elde değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…