Superonline 1000 Mbps için router önerisi

creative

Başarılı
Selamlar, Superonline (Sansüronline desek daha doğru olur) kullanıcısıyım ve 1000 Mbps’lik paketi kullanmaktayım. Verdikleri ZTE router’ın rezilliğinden ötürü, ücretini ödeyerek farklı bir router istedim kendilerinden ama süper teknik destek ekibi arkadaş bu modem çalışıyor, istersen Wi-Fi 5 yapalım deyip dalga geçip hiçbir şey yapmadan geri gitti.

Bunun üzerine kendim kullanmak üzere bir router aramaya başladım. Evde kablosuz internet kullanan cihaz da çok (6–7 cihaz), kablolu kullanan da çok (4 cihaz). Buna göre yapabileceğiniz önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bu cihazı mı kullanacaksınız? Bilmiyorsanız SOL'da modem/yönlendirici değişimine izin verilmiyor ve PPPOE kullanıcı adı/şifrenizi kendinizin bazı yöntemlerle alması gerekiyor. Şanslıysanız elde edebiliyorsunuz.

Ha siz dersiniz ki ben bu yönlendiriciyi direkt verilen ZTE modeme takıp interneti öyle alacağım, o zaman size bir öneride bulunabilirim.

Bilgileri edinebildim, ZTE'yi devreden çıkarmak istiyorum.

Cihazdan beklentin nedir çekim gücü mü yazılım mı ayrıca evin kaç m² ve elindeki cihazı nereye konumlandıracaksın evin ortasına mı yoksa uç bir kısmına mı koyacaksın.
120 m², bir uçta kalıyor ve normalde de Xiaomi'nin router'ını kullanıyorum diğer uçtaki odalarda kullanmak için.

120 m², bir uçta kalıyor ve normalde de Xiaomi'nin router'ını kullanıyorum diğer uçtaki odalarda kullanmak için.
Hocam bende geçen hafta geçtim superonline'a. Hiç memnun değilim. Konu da açtım bununla ilgili bakabilirsiniz. 1 tane kablolu cihaz 4 tane kablosuz bağlanan telefon var. PC de bir şey indirmeye çalışırken kbps türünden indiriyor ve genellikle 20-6-kbps arasında gidip geliyor. Önceden türk telekom 50 mbps tarifesindeydim ve sorun yaşamamıştım hiç. Benimde mi yeni router/modem vs. almam lazım yardımcı olur musunuz

Sizin durumunuz anormal bir durum, ben arada kesinti yaşasam da router'da problem yaşanmadığı zamanlarda paketimin hızına yakın hızlar almaktayım görseldeki gibi. Sizin öncelikle Superonline ile görüşüp hızınızı kabul edilebilir seviyelere getirmeleri lazım. Ondan sonraki süreçte eğer router kaynaklı bir memnuniyetsizliğiniz varsa, sorununuza çevre koşullarına ve sorunun ne olduğuna bağlı olarak harici bir router seçilebilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-27 140059.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:

120 m², bir uçta kalıyor ve normalde de Xiaomi'nin Router'ını kullanıyorum diğer uçtaki odalarda kullanmak için.

Geç cevap verdiğim için kusura bakma bildirimi görmemişim.
Router olarak bunu alıp OpenWrt kurarak kullanmanı öneririm böylece zapret kullanıp sansüronlinenin engellerini aşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…