Superonline 200Mbps Pakete 185Mbps hız veriyor

N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar merhabalar, evimde 200Mbps Superonline FTTH fiber kullanıyorum ama hız testi yaptığım zaman (Nperf'de kablolu ve kablosuz) 185-195Mbps arasında dalgalandığını görüyorum. Fiber kablo kutudan evime ekleme bağlantı ile geliyor ve evimdeki tesisatta kabloda bükülmeler var. Sizce bu etki eder mi yoksa 5-10Mbps'lik kayıplar normal mi?

Hocam ben 100 megabit diye aldığım internetten 15 megabit alıyorum Allah'ını seversen bunun için konu açılır mı? Normal olması, sabaha doğru trafiğin en az olduğu zaman gerçek hızı alırsın. Şu an trafikte olduğundan hız azalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal.

Trafik olmadığı durumlarda da böyle hocam ondan ötürü yazmıştım.
Bu arada konu dışı ama Allah kolaylık versin zor bir durum, ADSL kullanırken yaklaşık 3-4 yıl boyunca günde 3-4 defa kopmalar ile uğraşıyordum 4-5 kere TT ekibi, bir o kadar da kendim çağırdığım elektrikçiler, 3 defa değiştirdiğim modem sorunu çözememişti şimdi ise fiber bolluğu yaşıyorum.

Açıkçası aradaki 5-15Mbps fark sizin işini öldüresi derecede etkilemiyorsa çok takmayın derim. Ha 25 ile indirmiş ha 23 ile indirmiş 2Mbps'den pek bir şey olmaz. Biz 2-4 Mbps ile indirme yapmaya çalışanların dert edinmesi gereken değer onlar.

200 Mbps'ye ulaşan hızları alacağını vaat etmişlerdir, paketin hızını köküne kadar kullanabileceğini zannetmiyorum.

Altyapı için biz değerlendirme yapamayız, kaliteli ve sağlam kablo iyi performans verir der geçeriz.

Bazı yerlerde, gözüken hızdan 20-30Mbps fazla vermesi gerektiğini yazıyor hız testinde ondan merak etmiştim.
Fiber kabloda ki zararlar bu kadar etki eder mi hızı peki?

Beğenmedim atanlar kafasını sorgulasın bi gayet normal değer.

Bazı yerlerde, gözüken hızdan 20-30Mbps fazla vermesi gerektiğini yazıyor hız testinde ondan merak etmiştim.
Fiber kabloda ki zararlar bu kadar etki eder mi hızı peki?
Hız ve gecikmeyi etkileyebilir.

Altyapıyı araba radyatörü gibi düşün, su kanalları hasarlıysa motorun verimini düşürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…