Evet demek istediğim de bu aslında, her şeye çözüm bulunur. Genel olarak çözümü illallah ettirecek ağır şeyler yaşamak istemiyorum. Bu zamana kadar Turknet ve TT kullanmış birisi olarak Superonline altyapısı ve hizmetlerinden hiç haberdar değilim.
Bakır Türk Telekom altyapısında 4 yıl Superonline kullandım. Ping genel olarak diğer operatörlerden yüksekti. BTK herhangi bir engelleme yaptığında ilk Superonline uyguluyor en son Superonline açıyordu. Derin paket izlemenin babası var zaten. Bazı internet sayfaları geç açılıyordu, mesela Kick'in sitesi yavaş açılıyordu. Turknet'e geçince bu sorunlardan kurtuldum. Fiberde de bu sorunları yaşarsın muhtemelen. Ha bir de DNS değiştiremiyorsun.
Sansüronine özelinde sağlam bir setup kurarsan paket kaybı, sansür vs. gibi durumları biraz uğraşarak ömür boyu aşabiliyorsun. Tabii ekstra, tercihen Keenetic, router masrafın oluyor ve sana verdikleri router kullanıcı adı/şifre alımının zorluğunu direkt belirliyor. Ben olsam Sansüronline tercih eder ve Keenetic router satın alıp Zapret ve DNS ile kullanırdım.
Peki araya farklı router atmadan önce (elimde şuan sadece VDSL router olduğu için) verilen modem seçeneklerinde root atabileceğimiz modeller var mı? Mesela elime atılmayan model gelse bile bir şekilde modemi değiştirtip rahat etme şansım olur mu?
Süperonlineın kalitesi bölgeden bölgeye değişiyor. DPI anlamında çok sıkı oldukları doğru hatta çoğu kişi bunun için kullanmıyor zaten. Kullanmıyanların azınlığıda routing ve optimizasyon sorunlarından muzdarip ama bu kişiler belirli bölgelerdeki topluluklar. Bazısı tam bir şehir, bazısı mahalle falan. Ben önerir miyim? Hayır önermem. Ama senin bölgende altyapı kalitesi iyiyse, DPI olaylarını çözerim diyorsan neden olmasın?
Süperonlineın kalitesi bölgeden bölgeye değişiyor. DPI anlamında çok sıkı oldukları doğru hatta çoğu kişi bunun için kullanmıyor zaten. Kullanmıyanların azınlığıda routing ve optimizasyon sorunlarından muzdarip ama bu kişiler belirli bölgelerdeki topluluklar. Bazısı tam bir şehir, bazısı mahalle falan. Ben önerir miyim? Hayır önermem. Ama senin bölgende altyapı kalitesi iyiyse, DPI olaylarını çözerim diyorsan neden olmasın?
Peki ya Millenicom? Mesela 1000 MBPS'yi Superonline'dan sunuyor mu bulamadım. Altyapı sorgulamada da sadece TT'yi görüyor Milleni. Paketler sayfasında da Superonline ile sadece 100 MBPS çıkıyor.
Peki ya Millenicom? Mesela 1000 MBPS'yi Superonline'dan sunuyor mu bulamadım. Altyapı sorgulamada da sadece TT'yi görüyor Milleni. Paketler sayfasında da Superonline ile sadece 100 MBPS çıkıyor.
Millenicom'un sitesinde şuan Superonline gigabit paketi yok. Millenicom'da tahahhütsüz 700, tahahhütlü 850 lira. Genel anlamda fiyat/performans diyebileceğim bir ISS. Müşteri hizmetlerinin çok kötü olduğunu hatırlıyorum ama. Şikayetvarda MH'ye ulaşamama ve iptal zamanı ağır faturalar kesme şikayetleri var.
Bir kere arıyorsunuz ondan sonra alacaklı gibi her gün arıyorlar. Mümkün olduğunca abonelik bağlatmaya net karar vermedikçe pek aramayı tercih etmiyorum. Forumun bilgisine daha çok güveneceğim.
Millenicom'un sitesinde şuan Superonline gigabit paketi yok. Millenicom'da tahahhütsüz 700, tahahhütlü 850 lira. Genel anlamda fiyat/performans diyebileceğim bir ISS. Müşteri hizmetlerinin çok kötü olduğunu hatırlıyorum ama. Şikayetvarda MH'ye ulaşamama ve iptal zamanı ağır faturalar kesme şikayetleri var.