beraterdem

Çalışkan
Merhaba Superonline 1Gbps ile beraber gelen Wi-Fi 6 modemi kullanıyorum, 1Gbps'e ilk geçtiğimde modemi değiştirecektim ama malum ISS kısıtlamalari yüzünden vazgeçtim. Kendi modemi dublex eve yeterli gelmiyor deco alarak modem Wi-Fi'ini kapatıp sorunu çözecektim ama Wi-Fi 6E decolar için şu an bütçem yok bu yüzden de mercusys MR70X AX1800 model routher aldiktan sonra modemden bir Ethernet kaplosu ile routeri bridge modu ile ana Wi-Fi'a ek güçlendirme olarak kullanmak istiyorum ama ISS'in bunu da kısıtlayıp kısıtlamadigindan emin değilim. Gereksiz yere para vermek de istemiyorum bir bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansız çünkü o modem de bir bilgisayar gibi veri alış verişi yapacağı için anlaşılmaz ve modem üzerinde ne gibi bir kısıtlama yapabilir ki?

Benim bildiğin kısıtlamalar: ISS internet kullanıcı bilgilerini vermez, modem arayüzünden DNS değiştiremezsin, modeme SSH ile bağlanmasın başka bir sıkıntı yaratamaz.

Bridge yapmana gerek yok ki. Direkt router modunda kullan 2. routeri.

2 ağ olsun istemiyorum ana ağı yayınlayan mesh sistemler gibi, routher easymesh destekliyor tam mesh olmasa bile mesh e yakın bir deneyim sunabilir ISS engelide yokmuş bir sorun yok gibi bu fiyat bandında daha iyi bir routher öneriniz var mı?