Makaleler
17
Dün gece de yaşanmıştı, az önce de yaşandı: İnternet bağlantısı kopup geri gelince internet 10 Mbps ile sınırlı oluyor.

1760969939779.webp

1 Gbps tam ikili ayarı seçili olduğu hâlde bu şekilde. Otomatik görüşme seçsem de aynı. Kabloda bir sorun yok, daha yeni bağladım.

1760970029980.webp

Sonrasında “Hız & İkili” ayarını değiştirdiğimde (otomatik veya 1 Gbps yapınca) sorun düzeliyor; ancak tekrar bir internet kesintisi olduğunda tekrar 10 Mbps'e limitleniyor, ayar aynı kalmasına rağmen. Maalesef ki Superonline kullandığım için sık sık internet kesiliyor zaten. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Wi-Fi kullanırken böyle bir sorun olmuyordu.

Sistem bilgileri:

• İşletim sistemi: Windows 11 25H2
  • Anakart: Gigabyte B550 Eagle
  • ISS: Superonline
  • Kablo türü: CAT6 (15 metre)
  • Modem: TP-Link EX530v

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu SansürOnline'ın normal rezilliğinden ziyade büyük ihtimalle sizin ethernet kablonuz veya ethernet portunuz ile alakalı. Çünkü onlar sizin lokal port hızınızı dikte edemez.

Kablonuz bozulmuş olabilir. PC ethernet portuna tam oturmuyor olabilir. Mesela benim 2.5G port bazen kablo oynayınca 100M'ye düşebiliyor. Burada benzer bir şey olabilir.

Ethernet portunuz da bozulmuş olabilir. Modemdeki ethernet portu da olabilir.

Bu SansürOnline'ın normal rezilliğinden ziyade büyük ihtimalle sizin ethernet kablonuz veya ethernet portunuz ile alakalı. Çünkü onlar sizin lokal port hızınızı dikte edemez.

Kablonuz bozulmuş olabilir. PC ethernet portuna tam oturmuyor olabilir. Mesela benim 2.5G port bazen kablo oynayınca 100M'ye düşebiliyor. Burada benzer bir şey olabilir.

Ethernet portunuz da bozulmuş olabilir. Modemdeki ethernet portu da olabilir.
Hocam modem de, bilgisayarın anakartı da, kablo da sıfır. Sorun olduğunu sanmıyorum. Kablonun uçlarını kesip tekrar yapmayı deneyeceğim, sorun düzelmezse başka yollar da denerim artık.

Hocam modem de, bilgisayarın anakartı da, kablo da sıfır. Sorun olduğunu sanmıyorum. Kablonun uçlarını kesip tekrar yapmayı deneyeceğim, sorun düzelmezse başka yollar da denerim artık.
Muhtemelen kablo ile alakalı. Çünkü RJ45 kablolarda bazı pinler port ile kontakt yapamaz ise hız otomatik 100M'ye düşer. Aynısı bana da oluyor 2.5G portta bazen.