WoTS

Çalışkan
Herkese merhaba. Benzer başlıklara bakındım ancak başarılı bir çözüm göremedim. Konuya gelecek olursak;
200Mbps ev internetimde Ethernet'le ve 5GHz'de gayet makul hızlar alıyorum ama 2.4GHz'e geldiğinde 20Mbps'nin üstünü görmüyor. Modem arayüzünden kanalı en az meşgul olana almayı ve bant genişliğini 20 ve 40 olarak kullanmayı denedim lakin sinyal gücü -40dB olmasına rağmen herhangi bir artış olmadı.

Müşteri hizmetlerini aradığımda kablosuz bağlantıda hız garantisi vermediklerini ve ekip yollamak için 600 TL ödemem gerektiğini söylediler, ki kendimden kaynaklanmayan bir hata sonucu vermeyi saçma bulduğum için reddettim. Konu hakkında bilgisi/tavsiyesi olan varsa paylaşabilirse memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Benzer başlıklara bakındım ancak başarılı bir çözüm göremedim. Konuya gelecek olursak;
200Mbps ev internetimde Ethernet'le ve 5GHz'de gayet makul hızlar alıyorum ama 2.4GHz'e geldiğinde 20Mbps'nin üstünü görmüyor. Modem arayüzünden kanalı en az meşgul olana almayı ve bant genişliğini 20 ve 40 olarak kullanmayı denedim lakin sinyal gücü -40dB olmasına rağmen herhangi bir artış olmadı.

Müşteri hizmetlerini aradığımda kablosuz bağlantıda hız garantisi vermediklerini ve ekip yollamak için 600 TL ödemem gerektiğini söylediler, ki kendimden kaynaklanmayan bir hata sonucu vermeyi saçma bulduğum için reddettim. Konu hakkında bilgisi/tavsiyesi olan varsa paylaşabilirse memnun olurum.
1. Modem Konumunu Kontrol Et:
- Modemi mümkün olduğunca ortada bir konuma yerleştirin, duvar ve nazik eğimli alanlardan uzak tutun.

2. Ağ Trafiğini Analiz Et:
- 2.4GHz bandında başka cihazların (telefonlar, kablosuz kameralar, mikrodalga fırınlar vb.) olup olmadığını kontrol edin. Bu cihazlar sinyal karışıklığına neden olabilir.

3. Kanal Değiştirme:
- Modem arayüzünden, 2.4GHz için farklı kanallar (1, 6 veya 11) deneyin. Bu kanallardan birine geçerek herhangi bir hız artışı olup olmadığını gözlemleyin.

4. Güvenlik Protokollerini Gözden Geçir:
- WPA2 şifreleme ile bağlanmayı sağladığınızdan emin olun. WPA3 varsa, onu deneyin.

5. Firmware Güncellemesi:
- Modem yazılımını güncelleyip güncellemediğinizi kontrol edin. Modeminizin yazılımı güncel değilse hız sorunları yaşanabilir.

6. Kablolu Bağlantıyı Test Et:
- Ethernet kablosunu kullanarak bağlantınızı hız testine tabi tutun. Sorunun kablosuz bağlantıdan mı yoksa genel internet bağlantısından mı kaynaklandığını anlamaya yardımcı olur.

7. Modemi Yeniden Başlatın:
- Modemi kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın. Bazen basit bir yeniden başlatma çözüm sağlar.

8. Diğer Cihazları Test Et:
- Diğer 2.4GHz cihazlarınızda (telefon, tablet) hız testi yaparak sorunun cihaz spesifik olup olmadığını kontrol edin.

9. Siğortaları Kontrol Edin:
- Modeminizde herhangi bir ağ filtreleme veya parantal kontrol ayarlarının gereksiz yere hız kısıtlaması yapmadığından emin olun.

10. Alternatif Modem Kullanımı:
- Modeminizin 2.4GHz bağlantısı sorunluysa, başka bir modemle test etmeyi düşünün. Bu, modemin kendisinde bir sorun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Herhangi bir sonucu gözlemledikten sonra buradan yeniden bilgilendirirseniz, ek destek sağlamaktan memnuniyet duyarım.