SiyahBeyaz

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 yıldır kullandığım modemi artık değiştirmek istiyorum çünkü OpenWrt kurulabilen bir cihaz alıp reklamları vs. kapatacağım. Değişim yapanlar var ama WAN girişi olan cihazlar için yapılıyor. Benim cihaza router/modeme direkt fiber giriyor. Ayrıca TV Plus da kullanıyorum. Bu söylediğim senaryoda Router/Modemi değiştirip kullanabileceğim bir sistem var mı? Kullanıcı adı ve şifremi network analyser kullanarak aldım. Modemin görüntüsü aşağıda/ ektedir, konu hakkında destek rica ediyorum.

@Recep Baltaş konu hakkında bilginiz var mıdır?

IMG-20251024-WA0011[1].webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca cevaplamak gerekirse evet. Öncellikle WAN MAC adresini, PPPoE bilgilerini ve Internet/IPTV VLAN ID ve Priority bilgilerini elde etmek lazım. Bunlar çok kolay. Zaten PPPoE bilgilerinizi bilmeniz büyük bir artı.

Ardından üç opsiyon kalıyor.
  • SuperOnline'dan bu cihazın ayrı ONT ve ayrı modem ile değiştirilmesini isteyeceksiniz ve yeni ayrı ONT ile kendi modeminizi kullanacaksınız.
  • GPON SFP ve SFP media converter alıp kendi modeminizi onla kullanacaksınız.
  • GPON SFP alıp SFP girişli bir router kullanacaksınız.

Buradaki mesajımda her şeyi çok daha detaylı açıkladım. Farklı modem olsa bile aynı pratik.

Son düzenleme:
@Liguori, @Recep Baltaş Modemi bugün değiştirdik, ZTE H3600P V9 model takıldı. OpenWrt destekli, kurulumu kolay, kapsamlı modem ne önerirsiniz arkadaşlar? 5Bin liraya kadar bütçem var.
Bunu alıp kullanabilirsin elindeki Superonline cihazını da Ethernet ile bağlanmak ve Wi-Fi kullanmak için kullanabilirsin ama ana cihaz bu olacak bu arada elinde Type-C kablo ve 5V 2A bir telefon adaptörü falan var mı ona göre kablo da önerebilirim çünkü cihazın yanında güç kablosu gelmiyor.
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0FH52BFTD/

Son düzenleyen: Moderatör:
@Liguori, @Recep Baltaş Modemi bugün değiştirdik, ZTE H3600P V9 model takıldı. OpenWrt destekli, kurulumu kolay, kapsamlı modem ne önerirsiniz arkadaşlar? 5Bin liraya kadar bütçem var.
Öncelikle H3600P arayüzünden WAN MAC address, Internet ve IPTV için VLAN ID ve Priority bilgilerini not alın hocam. PPPoE bilgilerinizi zaten biliyorsunuz. Bunlar olmadan yeni modemi kullanamazsınız.

OpenWRT için en iyisi @NYTMARE arkadaşımızın dediği gibi bir cihaz alıp OpenWRT ile sadece router olarak kullanmak, sonra herhangi bir AP almak daha mantıklı olur. Çünkü hem üst segment, hem WiFi 6+, hem bütçe, hem de OpenWRT destekleyen kombo router'lar çok yok. Olanlar da 5000 TL üstü.

Ucuza OpenWRT destekleyen TP-Link AX23, Xiaomi AX3000T gibi cihazlar var. Bunlar sizi idare eder muhtemelen. 1800 TL civarı. Hiç 5000 TL'ye çıkmaya gerek yok yani. Birden fazla alıp mesh de yapabilirsiniz.

İlla OpenWRT lazım değilse Keenetic ürünlerine bakın. Hem yazılımları hep güncelleme alıyor, hem kaliteli ürünler, hem de opkg paket dağıtıcısı desteklediği için istediğiniz OpenWRT programını yükleyebilirsiniz. Zaten kendi de bir sürü programı var. KeeneticOS kötü değil. Keenetic Hero cihazına bakabilirsiniz.