Merhaba. Uzun yıllardır Superonline Fiber İnternet ve yanında TV+ kullanmaktayım. Taahhüt bitmeye yaklaştığı için arayıp yeni teklif verdiler. 50Mbps hıza aylık 850TL. TurkNet'te 100Mbps paketi yıllığa vurduğumuzda daha uyguna geliyor ve haliyle daha yüksek hız veriyor ama fiber değil. Kararsız kaldım. Superonline kullanmaya mı devam edeyim yoksa TurkNet'e mi geçmeliyim?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Şubat 2025
50mbps fiber alınmaz. Turknet'e geçebilirsin. Ha 1000mbps destekliyorsa SuperOnline'nin 1000mbps paketi 700 TL ondan alabilirsin.
Blackjaz
Becerikli
Superonline'ın kampanyası var. 1000 Mbps 700 lira. Tarihi tam hatırlamıyorum ama Ocak ayına kadar olması lazım kampanyanın. Taahhütün bitmesine 90 veya daha az gün kalmış, taahhütü bitmiş veya yeni müşteriler yararlanabiliyor. Yani siz de bu kampanyadan yararlanabilirsiniz. Fakat bu fiyat sadece internet üyeliği için. Yani TV+ üyeliği için de ekstra ücret alınacaktır. Ne kadar alınıyor bilmiyorum ama 150 veya 200 liradır. Ekstra onun da ücreti olacak. Kullanmak istemiyorsanız da iptal ettirebilirsiniz TV+ üyeliğinizi.
Peki Superonline önerir miyim? Hayır, önermiyorum. Bir çok politikaları saçma derecede ağır. Özellikle sansür politikaları çok ağır. Kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum. Routing konusu da iyi değil. Yıllar önce önerebileceğim bir firma iken artık bir çok rakibi bir çok konuda kendilerini geçti. Mecbur değil iseniz kullanmanızı önermem.
TurkNet 'in kendi altyapısı var ise kesinlikle öneririm. Fakat Türk Telekom altyapısı ile VDSL veya Fiber hizmeti veriyor ise durum biraz değişir. Altyapı iyi ise öneririm hatta yüksek hızlara ihtiyacınız yok ise 90-100 Mbps zaten kafi. Alt yapınız iyi değil ise pek öneremem. Ama daire ve bina altyapınızı ucuza yeniletebilme şansınız var ise bu yolu da tercih edebilirsiniz. (Türk Net veya Türk Telekom ilgilenmiyor, elektrikçi çağırmanız lazım.)
Sorun yaşamadığınız, altyapının iyi olduğu senaryoda; TurkNet 100 Mbps VDSL > Superonline 1000 Mbps Fiber.
Peki Superonline önerir miyim? Hayır, önermiyorum. Bir çok politikaları saçma derecede ağır. Özellikle sansür politikaları çok ağır. Kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum. Routing konusu da iyi değil. Yıllar önce önerebileceğim bir firma iken artık bir çok rakibi bir çok konuda kendilerini geçti. Mecbur değil iseniz kullanmanızı önermem.
TurkNet 'in kendi altyapısı var ise kesinlikle öneririm. Fakat Türk Telekom altyapısı ile VDSL veya Fiber hizmeti veriyor ise durum biraz değişir. Altyapı iyi ise öneririm hatta yüksek hızlara ihtiyacınız yok ise 90-100 Mbps zaten kafi. Alt yapınız iyi değil ise pek öneremem. Ama daire ve bina altyapınızı ucuza yeniletebilme şansınız var ise bu yolu da tercih edebilirsiniz. (Türk Net veya Türk Telekom ilgilenmiyor, elektrikçi çağırmanız lazım.)
Sorun yaşamadığınız, altyapının iyi olduğu senaryoda; TurkNet 100 Mbps VDSL > Superonline 1000 Mbps Fiber.
Bakır altyapı kullanırım ama yine Superonline kullanmam.
cansaglicak
Uzman
Yıllardır Superonline kullanıyorum ama çok ta sorununu görmedim aslında VDSLBakır altyapı kullanırım ama yine Superonline kullanmam.