jacksk

Çalışkan
1000MBIT Superonline fiber internet kullanıyorum, yakın zamanda WI-FI6 modeme geçtim önceki modemin çekim gücünün yetersizliği sebebi ile. Ancak Superonline'ın tahsis ettiği H3600p modeme root olarak giriş yapmayı başaramadım. Forumda H3600 versiyonun arayüzüne root olarak girmek için bir rehber vardı, Linux üzerinden yapıyorduk hem onu hem kendimce bir şeyler denedim ancak başarılı olmadı. QoS ayarı yapmam gerekiyor bu cihaza root olarak giriş yapabilen var mı?

Bir de utamadan cihaza soft limit atmışlar onu da aradan çıkarmak istiyorum.
Firmware H3600P V9 V9.0.3P8_TR

ZXHN H3600P.webp

Root/suser erişimi almayı başardım ancak değmedi tek artısı TR069 denen illeti kapatabilemem oldu ne DMZ'i ne QoS düzgün kullanabildim arayüz çok beceriksiz ve eksik.

Son düzenleme:
1000MBIT Superonline fiber internet kullanıyorum, yakın zamanda WI-FI6 modeme geçtim önceki modemin çekim gücünün yetersizliği sebebi ile. Ancak Superonline'ın tahsis ettiği H3600p modeme root olarak giriş yapmayı başaramadım. Forumda H3600 versiyonun arayüzüne root olarak girmek için bir rehber vardı, Linux üzerinden yapıyorduk hem onu hem kendimce bir şeyler denedim ancak başarılı olmadı. QoS ayarı yapmam gerekiyor bu cihaza root olarak giriş yapabilen var mı?

Eki Görüntüle 150828

Root/suser erişimi almayı başardım ancak değmedi tek artısı TR069 denen illeti kapatabilemem oldu ne DMZ'i ne QoS düzgün kullanabildim arayüz çok beceriksiz ve eksik.
H3600P modemine root erişimi sağladıktan sonra daha kapsamlı ayar yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

Adım 1: Terminal Açma​

- Bilgisayarında bir terminal penceresi aç.

Adım 2: Modeme Bağlanma​

- Aşağıdaki komutları kullanarak modeme bağlan:
Kod:
bash
  ssh root@<modem_ip_adresi>
(Genellikle modem IP'si 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 olabilir.)

Adım 3: Yetki Artırma​

- Giriş yaptıktan sonra yetkileri artırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsin:
Kod:
bash
  sudo su

Adım 4: QoS ve DMZ Ayarları​

- QoS ayarlarını yapmak için aşağıdaki dosyayı düzenleyebilirsin:
Kod:
bash
  vi /etc/qos.conf
(Veya tercih ettiğin başka bir metin düzenleyici)

- DMZ ayarlarını yapmak için şu dosyayı düzenleyebilirsin:
Kod:
bash
  vi /etc/dmz.conf

Adım 5: Soft Limitleri Kaldırma​

- Soft limitleri kaldırmak için aşağıdaki komutu yazabilirsin:
Kod:
bash
  iptables -L
(Gerekli değişiklikleri yap ve kaydet.)

Adım 6: Ayarları Uygula​

- Değişiklikleri yaptıktan sonra tahtada reboot komutunu kullanarak modemi yeniden başlat:
Kod:
bash
  reboot

Notlar:​

• Tüm dosyaları düzenlerken dikkatli ol. Yanlış bir yapılandırma modeminin çalışmamasına neden olabilir.
  • Modemin arayüz altındaki ayarların kısıtlı olması durumunda, bu işlemlerin her birinin doğru yapıldığından emin ol.

Eğer daha fazla bilgi veya özel bir yardım ihtiyacın olursa, detayları paylaşırsan daha fazla yardımcı olabilirim.

Eki Görüntüle 150828

Kral nasıl başardın? Bütün herkes bu modeme root imkansız diyor, bir tek sen başardım diyorsun.