jonesknow

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Superonline'nin uyguladığı sansür ve kısıtlamalar herkesin malumu. Son birkaç haftadır, özellikle de Cumartesi günleri öğle saatlerinden itibaren EA'nin oyunlarına bağlanmada problem yaşamaya başladım.

İlk başta sunucuların dolu olmasına yoruyordum bunu ama sonra fark ettim ki bu sorunu yaşayan arkadaşlarımın hepsi, benim gibi Superonline kullanıcısı ama üst katımda TTNET kullanan komşumun böyle bir problemi yok. İlk başta sadece Battlefield 6'da bu problemi yaşıyordum ve ne Reddit'te ne de internetin başka bir yerinde bu bağlantı problemiyle ilgili en ufak bir yazı bile bulamıyordum. Sonra aklıma, izleyip de unuttuğum o konuşma geldi. Kısa Devre programında Battlefield 6'da bazı Superonline kullanıcılarının siyah ekran hatası aldığını konuşmuşlardı. 4-5 saat sonra bu problem çözülünce çok üstüne gitmedim açıkçası. Sadece Splitwire kurdum bilgisayarıma ve “ya bu program çözdü ya da zaten çözüldü” dedim. Lakin dün akşam kardeşimle FC 26 girelim dedik. Onun da kendi evinde Superonline 1000 Mbps fiber interneti var. İkimiz de sunucuya bağlanamadık.

Steam bildirimlerinde de beraber BF6 girdiğimiz, mahalleden arkadaşımın sürekli oyuna girip çıkma bildirimini görmeye başladım. Ona yazdım ve o da sunucu hatası aldığını söyledi. YouTube'da BF6 yayıncısı olan Mirliva'nın canlı sohbetinde ve Kick'te FC 26 yayıncısı olan Tolunay'ın canlı sohbetinde yüzlerce kişi Superonline'ye sövüyordu çünkü kimse giremiyormuş. Bugün işte olmam nedeniyle iki oyuna da girmeyi deneyemedim ama şu an sunucu problemi kalkmış olsa bile hafta sonu tekrar yaşamayacağımızın herhangi bir garantisi yok.

Kendi evimin internet altyapısı olarak Superonline 100 Mbps ve TTNET'in 63 Mbps'ye kadar çeken bir VDSL altyapısı bulunmakta. Aradaki 30-35 Mbps'den feragat edip, TurkNet'e geçmeyi düşünmeye başladım. Öğlen 11 gibi Superonline'yi aradım ve cayma bedelimi öğrendim, 3200 küsur TL para istiyorlar ve TurkNet 2500'e kadar olan kısmını karşılıyor. İptal gerekçemi sorduklarında da başımdan geçenleri anlattım ve bir şikayet oluşturdum. EA oyunlarında bu sunucu problemlerini sadece Superonline kullanıcıları olarak yaşadığımızı, dün akşam forumlarda ve canlı yayın platformlarında Superonline'ye saatlerce sövüldüğünden bahsettim.

24 saat içinde geri dönüş yapacağız dendi ama bu benim hattımda ve modemimde olan bir problem değil de Superonline'nin kendi sistemiyle alakalı bir problem olduğu için tek başıma yapacağım talep herhangi bir çözüm sunamaz diye düşünüyorum. Bu yüzden aynı sorunu yaşayan Superonline kullanıcısı arkadaşlardan ricam aşağıya yazacağım örnek metni baz alarak, Superonline'yi arayıp şikayet kaydı oluşturmaları ve eğer vakitleri varsa Şikayetvar'da da kayıt açmalarıdır. Nasıl ki bundan 9-10 sene evvel başka bir forumdaki arkadaşların öncülüğünde AKK'yi kaldırabildiysek, bugün de Superonline kullanıcıları olarak en azından bu kısıtlamayı kaldırtabiliriz, tek yapmamız gereken müşteri temsilcilerine şikayet kayıtları açtırmak.

Merhaba,

Yaklaşık son birkaç haftadır, özellikle Cumartesi günleri öğle saatlerinden itibaren EA Games sunucularına (Battlefield 6, FC 26 vb.) Bağlanmakta ciddi sorunlar yaşıyorum. Oyunlara giriş yapamıyor, sunucuya bağlanma hatası alıyorum.

Aynı anda farklı servis sağlayıcı (örneğin TTNET veya TurkNet) kullanan arkadaşlarım bu problemi yaşamazken, sadece Superonline kullanıcılarının bu bağlantı hatalarıyla karşılaştığını gözlemledim. Bu durum sosyal medya ve canlı yayın platformlarında da (örneğin Twitch, YouTube ve Kick) birçok kullanıcı tarafından dile getiriliyor.

Sorunun kullanıcı kaynaklı veya cihaz bazlı olmadığı, Superonline altyapısı veya yönlendirme politikalarından kaynaklandığı açıkça görülüyor. Dolayısıyla bu problemin bireysel değil, genel bir Superonline yönlendirme/sınırlama sorunundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Talebim;

• EA sunucularına erişimi etkileyen olası kısıtlama, trafik yönetimi veya yönlendirme politikalarının incelenmesi,
  • Bu sorun hakkında kullanıcılara resmi bir açıklama yapılması,
  • Ve tekrar etmemesi için gerekli düzenlemelerin kalıcı olarak sağlanmasıdır.
Aksi takdirde, bu durumun hem kullanıcı memnuniyetini hem de markanızın itibarını ciddi şekilde zedelediğini belirtmek isterim.

Gereğinin yapılmasını ve tarafıma bilgilendirme yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla.

[Ad Soyad]
[Abone No veya Müşteri No]
[İletişim Numarası]

Bu arkadaşlar Ensar'a para akıtıp da işlerine gelmediği zaman doğrudan Afganistan kafası ile iş yapıyor olan bir ekip. Birçok kişinin merak etmiş olduğu nokta, hangi hak ile BTK'dan daha fazla engellemeye sahip olarak Cloudflare WARP başta olmak üzere birçok hizmeti kendi kafalarına göre engelleme cesaretini kendilerinde görebiliyorlar?

Şu anda CEO görevini yürütüyor olan kişinin liyakatsızlığı da zaten ayrı bir konu. ''Silikon vadisinden geldim'' diye kanallara PR çekip duruyor, suratına iki saniye baksanız AKP akıyor.

Son düzenleme:
TTNET'de cesaret edemedikleri ne varsa bireysele ucuz diye yapıyorlar. Üstelik deneyip elde ettikleri en az öfke duyulan geri bildirimli ne varsa TTNET tarafına getiriyorlar. Yasak kararı daha yürürlüğe girmeden engellemeleri başlatıyorlar.

Superonline için herkesin kafası bir okey ama TurkNet'teki durum için kimse eyleme geçmiyor TurkNet kullanıcıları ne Steam pazarına ne Steam envanterine girebiliyor desteğe bildiriğimde verilen yanıt işe yaramadı.

Superonline için herkesin kafası bir okey ama TurkNet'teki durum için kimse eyleme geçmiyor TurkNet kullanıcıları ne Steam pazarına ne Steam envanterine girebiliyor desteğe bildiriğimde verilen yanıt işe yaramadı.
Hocam şimdi bunun müşteri sayısıyla ilgisi var diye düşünüyorum çünkü ben Turknet müşterisi olmadan müşteri hizmetlerini arayarak şikayette bulunamam, hakeza siz de Superonline'ye talepte bulunamazsınız ama birbirlerimizin konularına mesaj yoluyla görünürlük katabiliriz. Eğer siz de böyle bir konu, şikayet vesaire açarsınız seve seve destek olmak, görünürlük katmak isterim.

Galiba Superonline kullanıp da İSS nedeniyle giremediği oyunlar nedeniyle sövmek dışında bir şey yapmak isteyen yok. Şu işin bile peşinden koşmayan bir müşteri kitlesi için "bu bile az o zaman" diyelim. Ben daha yavaş olmasına rağmen TT altyapısı kullanan Turknet'e geçiş yapıyorum, siz Superonline'cilere sövmede başarılar dilerim, böyle hiçbir şey yapmadan devam edin, herkes gelsin ağzınızdaki ekmeği alsın ve gitsin.

Son düzenleme:
Sırf şu saçmalıktan dolayı WAN şifresini öğrenip ertesi gün modemi değiştirdim. Akşama da zapret kuracağım kendi kendine tiyatro oynamaya devam etsinler.