Lemrado 2

Uzman
Bu sabah binada bir çalışma gördüm, sorduğumda ise Türkcell Superonline fiber internet bağladıklarını söylediler. Bina içi kutu montajına kadar tamamlamışlar, henüz aktif görünmüyor ama işin %99'u bitti.

Benim mevcut internetim 35 Mbit VDSL ve onun da 24'ünü ancak alabiliyorum. Her şekilde Superonline benim için iyi olacak ama internette çok fazla olumsuz yorum gördüm, sizlere sormak istedim.

Biraz önce de TT'nin sokakta çalışma yaptığını gördüm, onlar da fiber için gelmişler ama benim binama yapılan bir işlem yok henüz. Siz ne tavsiye edersiniz?

Hocam bağlantın stabil ve rahatsan bence macera arama çalışan bir şeyi bozmana gerek yok. Aynı apartmanında alan olur onda bakarsın stabil rahat fiaytıda uygunsa o zaman geçersin ancak ilk tester sen olmanı pek önermiyorum.

Online rekabetçi oyunlar oynuyor musun? Cevabın evet ise Sansüronline ping konusunda üzer. Ayrıca Discord, Roblox gibi erişim engelli yerlere girmek bir tık daha zor ama 35 Mbps VDSL'den FTTH fibere geçiyorsun. Ne kadar sevmesem de Sansüronline'a geçerdim sanırım.

TT ya da SO altyapısından Turknet aboneliği açabiliyorsan Turknet tavsiye ederim. Diğer türlü ikisi birbirinden beter.
Alt yapı aktif durumu geldikten sonra bakacağım buna

Hocam bağlantın stabil ve rahatsan bence macera arama çalışan bir şeyi bozmana gerek yok. Aynı apartmanında alan olur onda bakarsın stabil rahat fiaytıda uygunsa o zaman geçersin ancak ilk tester sen olmanı pek önermiyorum.
Hocam aslında pek rahat değilim WiFi olsun PC’de olsun gerçekten yoruyor yavaş internet. Binada bende başka oyun oynayan bu kadar aktif kullanan olduğunu sanmıyorum zaten.

Bölge nedir? Çünkü kalite değişiyor.
Ankara Altındağ

Online rekabetçi oyunlar oynuyor musun? Cevabın evet ise Sansüronline ping konusunda üzer. Ayrıca Discord, Roblox gibi erişim engelli yerlere girmek bir tık daha zor ama 35 Mbps VDSL'den FTTH fibere geçiyorsun. Ne kadar sevmesem de Sansüronline'a geçerdim sanırım.
Evet hocam CS falan oynuyorum sık sık. Discord Roblox vs pek işim yok ama ping önemli tabi.

Bu sabah binada bir çalışma gördüm, sorduğumda ise Turkcell Superonline fiber internet bağladıklarını söylediler. Bina içi kutu montajına kadar tamamlamışlar, henüz aktif görünmüyor ama işin %99'u bitti.

Benim mevcut internetim 35 Mbit VDSL ve onun da 24'ünü ancak alabiliyorum. Her şekilde Superonline benim için iyi olacak ama internette çok fazla olumsuz yorum gördüm, sizlere sormak istedim.

Biraz önce de TT'nin sokakta çalışma yaptığını gördüm, onlar da fiber için gelmişler ama benim binama yapılan bir işlem yok henüz. Siz ne tavsiye edersiniz?

1 hafta oldu Superonline oldu geçeli şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım tavsiye ederim.

Ben Superonline kullandım. Olumsuz yönlerini sana yazayım:
  • Sansürlü internet hizmeti veriyorlar.
  • Kendi modemlerini dayatıyorlar. İnternete çıkış için gerekli olan kullanıcı adı ve şifreni vermiyorlar. Bundan dolayı da sen istediğin bir yönlendirici veya modem kullanamıyorsun.
  • Verdikleri modemler sadece internete erişim sağlasın yeterli mantığında çalışıyor ve çok detaylı ayarlar yapmana izin vermiyor.
IPv6 hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum.

Ben Superonline kullandım. Olumsuz yönlerini sana yazayım:
  • Sansürlü internet hizmeti veriyorlar.
  • Kendi modemlerini dayatıyorlar. İnternete çıkış için gerekli olan kullanıcı adı ve şifreni vermiyorlar. Bundan dolayı da sen istediğin bir yönlendirici veya modem kullanamıyorsun.
  • Verdikleri modemler sadece internete erişim sağlasın yeterli mantığında çalışıyor ve çok detaylı ayarlar yapmana izin vermiyor.
IPv6 hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum.

İnternete çıkış için derken tam anlayamadım modem arayüzünden mi bahsediyorsunuz?