Benim dediğim farklı bir şey. İnternet hizmetini kullanabilmek için modem içerisine girilen farklı bir kullanıcı adı ve şifre oluyor. Modemin arkasındaki yazan değil.İnternete çıkış için derken tam anlayamadım modem arayüzünden mi bahsediyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Lemrado 2
Uzman
Ben geçen gün 2500 TL’ye modem aldım kullandırmayacaklar mı yani bu nasıl saçmalıkBen Superonline kullandım. Olumsuz yönlerini sana yazayım:
IPv6 hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum.
- Sansürlü internet hizmeti veriyorlar.
- Kendi modemlerini dayatıyorlar. İnternete çıkış için gerekli olan kullanıcı adı ve şifreni vermiyorlar. Bundan dolayı da sen istediğin bir yönlendirici veya modem kullanamıyorsun.
- Verdikleri modemler sadece internete erişim sağlasın yeterli mantığında çalışıyor ve çok detaylı ayarlar yapmana izin vermiyor.
Drivefast 86
Başarılı
Benim dediğim farklı bir şey. İnternet hizmetini kullanabilmek için modem içerisine girilen farklı bir kullanıcı adı ve şifre oluyor. Modemin arkasındaki yazan değil.
He evet anladım bize de vermemişlerdi karekod okutmuşlardı sonra kendim arayüzden girip ayarlamıştım
kompetankedi 94
Bilgin
Yaklaşık 10 yıldır Sansüronline kullandım. 7 yıl Esenyurt tarafında, kalan 3 yıl da Beylikdüzü tarafında ikisi de FTTB'ydi. 100 Mbps alıyordum. CS'de ortalama pingim 60-65 civarı oluyor. Bazen Discord'da saçma şekilde 1000 ms alıyordum. Aramdan çık gir yapınca düzeliyordu. Senin durumunda aa Sansüronline çok kötü, geçme diyemiyorum. Bir yanda 35 Mbps VDSL var, taahhütsüz paketi varsa 1 ay denemeni tavsiye ederim.
Oradaki yanlış anlaşılma ihtimalini düzelteyim. Kullanırsın kullanmasına ama ana cihaz yerine yani verdikleri modemi boşa çıkarmadan kullanamazsın. Asıl modemin arkasındaki WAN portuna veya LAN portuna bağlayarak kullanabilirsin.Ben geçen gün 2500 TL’ye modem aldım kullandırmayacaklar mı yani bu nasıl saçmalık
kompetankedi 94
Bilgin
Ben geçen gün 2500 TL'ye modem aldım kullandırmayacaklar mı yani bu nasıl saçmalık.
Eğer size verilen router GPON'lu değilse %95 ihtimalle PPPoE bilgilerinizi içinden ödünç çalabiliyorsunuz ama GPON'lu modem verirlerse geçmiş olsun, kullanamazsınız.
Oradaki yanlış anlaşılma ihtimalini düzelteyim. Kullanırsın kullanmasına ama ana cihaz yerine yani verdikleri modemi boşa çıkarmadan kullanamazsın. Asıl modemin arkasındaki WAN portuna veya lan portuna bağlayarak kullanabilirsin.
Bu kullanımda Wi-Fi ve Ethernet çoğaltıcı gibi kullanmış olursunuz ana router hala sansüronline'ın olduğu için router kaynaklı sorunlar çözülmez.
kompetankedi 94
Bilgin
Aldığınız modem/router modeli nedir?
Superuser do 44
Uzman
- Makaleler
- 4
Detaylı bilgi kapsamında TT beklenmeli; eğer ki mevcut planda en az 6 ile 8 ay arası bir gecikme varsa, sansür online tercih edilebilir.
Lemrado 2
Uzman