Astronotarda

Üstün
Yer
Amphoreus
Superonline'ın verdiği berbat ve sorunlu modemden TPLink Archer VR300 modeme geçtim. Bu modeme geçtiğimde de DSL sürekli kesilmeye başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Turkcell arıza kaydı açtığını ve ekibin geldiğini söyledi ama sorun hala devam ediyor. Tekrar arayıp bir arıza kaydı daha açtırdım ve daha kapsamlı sorun arayacaklarını söylediler. Sosyale de konu açmak istedim, sorunu bitmeyen ISS'ye artık güvenemiyorum.

Eski modem: ZXHN H168A 2.0
Yeni modem: AC1200 Wireless VDSL/ADSL Modem Router

Evet, hala ediyor. Denemediğim şey kalmadı. MAC adresini diğer modemle aynı yaptım, DNS eklemiştim onu kaldırdım. Tekrar oldu diye tekrar DNS ekledim. Modemin yerini falan da değiştirdim fiş mi bozuk acaba diye. Hatları kontrol ettirdim. Herhangi bir sorun gözükmüyor ama hat her akşam 2-3 kez kesiliyor.

Bende gelişmiş ayarlar sekmesinde durum sayfası var. En altta DSL değerleri var. Onu paylaşman lazım.
Not: Bende de TP link modem var.
Screenshot_2025_0222_205250.webp Buyur. Telefondan çektim şu an bilgisayar güncelleme yapıyor da.

Eki Görüntüle 126986 Buyur. Telefondan çektim şu an bilgisayar güncelleme yapıyor da.
Hattında yada Splitter cihazında (Kullanıyorsan, modemin yanında verdikleri küçük cihaz) sorun olabilir.
Onun haricinde müşteri hizmetlerinden DSL ayarlarını yenilemesini iste.

Büyük ihtimal altyapı sorunludur. Akşamları yoğun kullanımda sorun çıkarıyordur.

Geçici bir çözüm olarak, modem arayüzünden kablosuz sekmesine gir. Orada kanal değiştirme ayarını görürsün. Kanal değiştirerek yoğun olmayan bir kanalı kullanabilirsin.

Son düzenleme: