inosh

Başarılı
Yürüttüğümüz teknoloji projesi için kullandığımız İngiltere bulut sunucusuna güvenli bir bağlantı için kurduğumuz VPN bağlantısına erişim sorunu ve bant kısıtlaması yaşamaya başladım. Modemim 15 gündür açıktı, yeniden başlattım ama nafile. İstanbul içinde iki yakada 4 farklı operatör kullanan arkadaşlara denettiğimde bir erişim sıkıntısı yaşamaz iken Speedtest/Fast.com testlerinde de lokal cihazımdan VPN'nin bulunduğu sunucuya gerçekleştirdiğim iPerf3 testlerinde de 50Mbps'yi geçemiyorum (1Gbps pakete sahibim). Ev içerisinde farklı cihazlardan da hem VPN'li, hem VPN'siz hız testleri gerçekleştirdim. VPN'siz hiçbir sorun bulunmaz iken bağlandığım anda bazen Kbps seviyesine düşüyor bağlantım. Bu konuda sizlerin önerisi nedir değerli hocalarım ve özellikle @Recep Baltaş?

Sürçü lisan ettiysem affola.

Meraklısına sunucuda gerçekleştirilen Speedtest: https://www.speedtest.net/result/c/0ea20d7c-0efc-4c0e-b77f-b1cb9efd683f
1GBPS Paket ile VPN'siz bağlantım:
1745950942537.webp

1GBPS Paket ile VPN bağlantım:
1745950958076.webp

VPN Bağlantısına sahip TurkNet kullanıcı arkadaşın sonucu: (VPN'siz de benzer sonuç)
1745951035582.webp

Son düzenleme:
Yürüttüğümüz teknoloji projesi için kullandığımız İngiltere bulut sunucusuna güvenli bir bağlantı için kurduğumuz VPN bağlantısına erişim sorunu ve bant kısıtlaması yaşamaya başladım. Modemim 15 gündür açıktı, yeniden başlattım ama nafile. İstanbul içinde iki yakada 4 farklı operatör kullanan arkadaşlara denettiğimde bir erişim sıkıntısı yaşamaz iken Speedtest/Fast.com testlerinde de lokal cihazımdan VPN'nin bulunduğu sunucuya gerçekleştirdiğim iPerf3 testlerinde de 50Mbps'yi geçemiyorum (1Gbps pakete sahibim). Ev içerisinde farklı cihazlardan da hem VPN'li, hem VPN'siz hız testleri gerçekleştirdim. VPN'siz hiçbir sorun bulunmaz iken bağlandığım anda bazen Kbps seviyesine düşüyor bağlantım. Bu konuda sizlerin önerisi nedir değerli hocalarım ve özellikle @Recep Baltaş?

Sürçü lisan ettiysem affola.

Meraklısına sunucuda gerçekleştirilen Speedtest: https://www.speedtest.net/result/c/0ea20d7c-0efc-4c0e-b77f-b1cb9efd683f
1Gbps Paket ile VPN'siz bağlantım:
Eki Görüntüle 144671
1Gbps Paket ile VPN bağlantım:
Eki Görüntüle 144672
VPN Bağlantısına sahip TurkNet kullanıcı arkadaşın sonucu: (VPN'siz de benzer sonuç)
Eki Görüntüle 144673

VPN ve yurt dışı pipe throttling yapıyor.
VDS kiralayıp VPN kursan öğrenip yine yasaklarlar veya yavaşlatırlar.
Sansüronline işte ne bekliyorsun.

VPN ve yurt dışı pipe throttling yapıyor.
VDS kiralayıp VPN kursan öğrenip yine yasaklarlar veya yavaşlatırlar.
Sansüronline işte ne bekliyorsun.
Bu mesaja bir ekleme yapmam gerekirse konu sahibi kısaca Superonline'dan kurtulursa sorunları çözülür. Superonline neden sevmiyorsun, gelse bakırı kullanmaya cidden devam mı edeceksin diyen kişilere şu konu bile yeterli cevap. Bakır TürkNet'de kalmayı yeğlerim dibime Superonline gelse bile.

Süperonline için bu normal mi sizce? Bana göre ne kadar bağlantı noktası olduğunu gösterir.
1746792730622.webp