İyi günler. Superonline Gigabit kullanıyorum. Evde masaüstüm ve laptopum Wi-Fi’a bağlandıktan bir–iki dakika sonra bağlantı kopuyor ve şu hatayı veriyorlar:

1762002061963.webp

İki cihazımda da sorun olmadığından eminim. İkisini de kablolu olarak kullanabiliyorum ve mobil veri ile de sorunsuz çalışıyor. Ayrıca telefonum modeme bağlıyken herhangi bir sorun çıkarmıyor.

İyi günler. Superonline Gigabit kullanıyorum. Evde masaüstüm ve laptopum Wi-Fi’a bağlandıktan bir–iki dakika sonra bağlantı kopuyor ve şu hatayı veriyorlar:

Eki Görüntüle 197869

İki cihazımda da sorun olmadığından eminim. İkisini de kablolu olarak kullanabiliyorum ve mobil veri ile de sorunsuz çalışıyor. Ayrıca telefonum modeme bağlıyken herhangi bir sorun çıkarmıyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Modem ve Router Yeniden Başlatma​

• Modemi ve router’ı kapatın.
  • Yaklaşık 30 saniye bekleyin.
  • Modemi açın ve sonra router’ı açın.
  • Cihazlarınızı Wi-Fi’a yeniden bağlayın.

Adım 2: Kayıtlı Cihazları Kontrol Etme​

• Modem arayüzüne (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak) giriş yapın.
  • Cihaz listenizde sorunlu cihazların IP adreslerini kontrol edin.
  • Gerekirse bu IP adreslerini yeniden atayın.

Adım 3: Wi-Fi Ayarlarını Gözden Geçirme​

• Modem ayarlarında kablosuz iletişim ayarlarını kontrol edin.
  • Kanal ayarını otomatik yerine manuel olarak değiştirin (örneğin, 1, 6 veya 11 kanallardan birini seçin).
  • Güvenlik ayarlarını (WPA2) kontrol edin ve güncelleyin.

Adım 4: Cihaz Ayarlarını Gözden Geçirme​

• Masaüstünüzde ve laptopunuzda Wi-Fi ayarlarını açın.
  • If any proxy ayarları aktifse, devre dışı bırakın veya sıfırlayın.
  • DNS ayarlarını otomatik olarak ayarlayın veya Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) kullanmayı deneyin.

Adım 5: Yazılım Güncellemeleri​

• Hem masaüstü hem de laptopun işletim sistemini güncelleyin.
  • Wi-Fi adaptör sürücülerini güncelleyin.

Adım 6: Gelişmiş Ayarlar​

• Ağ ayarlarında MAC adresi filtrelemesini kontrol edin.
  • Modemde QOS (Quality of Service) ayarlarını gözden geçirin ve gerekirse devre dışı bırakın.

Bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik bilgiye ihtiyacınız olursa yazılım veya modem detayları ile geri dönüş yapabilirsiniz.