Ömer Önder
Uzman
Arkadaşlar bu konuyu geçen açmıştım sanırım ama kafayı yemek üzereyim o yüzden tekrar açıyorum. Yaklaşık 2014'ten beri Superonline kullanıyorum. Tabii ki herkes gibi yer yer sorunlar yaşadım ama hayatımda böyle sorunla hiç karşılaşmadım. 2024 yılı gibi bazı oyunlar özellikle CraftRise, Apex Legends ve death by Daylight gibi oyunlara GoodbyeDPI olmadan giremez oldum veya wpn. Sürekli CGNAT arkasındaysan öyledir sabit IP alman lazım deyip duruyorlar internette. Ben şunu anlamıyorum. Onca yıl aynı abonede sorun yaşamıyorken ne oldu da 2024 yılından sonra sorun olmaya başladı? Yani aynı oyunları oynuyorum, aynı interneti kullanıyorum hatta tvplus vardı onu kaldırdım düz internete geçtim, modem değişti ama sorun aynı. Müşteri hizmetleriyle 4 defa görüştüm. Yapılandırma yaptılar, sıfırladılar, ben kablolarımı kontrol ettim, bilgisayarımı sıfırladım, DNS girdim (Google, cloudfare ve Superonline kendi DNS'ini denedim) ama yine düzelmedi. Son görüşmemde bana sıfırlama dışında yapılabilecek bir şey olmadığını söylediler. Şikayet açtım ama düzelir mi bilmiyorum.
GoodbyeDPI kullanmak istememin sebebi de OBS ile yayın yapamıyorum. 14.000 Kbps ile akıcı yayın yapabiliyorum sadece ama ne zaman GoodbyeDPI açsam bit hızım 3000 Kbps'yi zar zor geçiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Gemini ile yazıştım sorunu düzeltebilmek için. O da yardımcı olmadı. Byedpi buldum onu denedim oyunlarda ama onu açınca hiç oyuna giremiyorum veya pingim 40 olacağında 300 civarı çıkıyor. Sonra byedpi Manager denedim o da olmadı.
Son olarak statik IP alıp hala sorun yaşayanlar gördüm. Durduk yere bende ortaya çıkmasının statik IP almamla düzeleceğini sanmıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Çok yoruldum şahsen. Şimdiden okuyup yardım edenlere teşekkürler.
GoodbyeDPI kullanmak istememin sebebi de OBS ile yayın yapamıyorum. 14.000 Kbps ile akıcı yayın yapabiliyorum sadece ama ne zaman GoodbyeDPI açsam bit hızım 3000 Kbps'yi zar zor geçiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Gemini ile yazıştım sorunu düzeltebilmek için. O da yardımcı olmadı. Byedpi buldum onu denedim oyunlarda ama onu açınca hiç oyuna giremiyorum veya pingim 40 olacağında 300 civarı çıkıyor. Sonra byedpi Manager denedim o da olmadı.
Son olarak statik IP alıp hala sorun yaşayanlar gördüm. Durduk yere bende ortaya çıkmasının statik IP almamla düzeleceğini sanmıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Çok yoruldum şahsen. Şimdiden okuyup yardım edenlere teşekkürler.