mubi63 2

Üyecik
Superonline fiber kullanıyorum ve WAN bilgilerimi elde ettim. Asus RT-AX86U Pro router'a geçmek istiyorum.
Fakat bütün bilgileri girmeme rağmen PPPoE, VLAN, MAC clone vs. internete bağlanamadım.

Yok mu kimse yardım edecek!!

Son düzenleme:
Önce birkaç bilgiyi netleştirmek gerek. Superonline tarafında VLAN ayarı kullanılan altyapıya göre değişebiliyor.

Mümkünse şunları paylaşabilir misiniz?
  • ONT cihazının marka/modeli
  • Superonline'ın verdiği router'ın marka/modeli
  • PPPoE kullanıcı adı ve şifresini nasıl elde ettiğiniz
  • Klonladığınız MAC adresini nereden aldığınız
  • Şu ana kadar denediğiniz VLAN ID / Priority değerleri
  • ASUS'un Sistem Günlüğü kısmındaki PPPoE bağlantı hatası
Özellikle logda PADI gönderilip PADO cevabı gelip gelmediğini görürsek sorunun PPPoE bilgilerinde mi, yoksa VLAN/MAC tarafında mı olduğunu daha net ayırabiliriz.

ONT cihazım ZTE ZXHN f601
Router TP-Link Ex530v
Şifremi TR069ACS ile elde ettim
MAC adresim routerin arkasında yazıyor.
VLAN denediğim değerler 35, 99, 100

PADI gidiyor fakat PADO dönmüyor

Günlük bu şekilde:

IMG_5377.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
ONT cihazım ZTE ZXHN f601
Router TP-Link Ex530v
Şifremi TR069ACS ile elde ettim
MAC adresim routerin arkasında yazıyor.
VLAN denediğim değerler 35, 99, 100

PADI gidiyor fakat PADO dönmüyor

Günlük bu şekilde:

Eki Görüntüle 277481
PADI gidip PADO dönmüyorsa sorun henüz PPPoE kullanıcı adı/şifre aşamasına gelmiyor. Büyük ihtimalle VLAN/802.1p veya MAC tarafında bir uyuşmazlık var. Şimdilik yeni VLAN değerleri denemeyelim. Superonline'ın verdiği TP-Link EX530v'nin arayüzünden WAN/Internet bağlantı sayfasının ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? Özellikle şu değerler görünürse iyi olur:
  • VLAN ID
  • 802.1p / Priority
  • WAN MAC adresi
Router'ın arkasındaki MAC ile gerçek WAN MAC aynı olmayabilir, onu da arayüzden teyit edelim. Bu değerleri gördükten sonra ASUS'a birebir aktarabiliriz.

VLAN değeri görünmüyor maalesef. Ama şöyle bir detay var, internette bazı kullanıcılar VLAN değeri girmeden bağlanmayı başarmış. Ama router'ım benim router değil.

1788369798786.webp

Güzel bir detay paylaşmışsınız. Superonline router'ının WAN MAC adresi 8E:AB ile biten, LAN/Wi-Fi MAC'i ise 8E:A9 ile biten. Router'ın arkasından aldığınız MAC adresi hangisi? Eğer ...A9 ile bitiyorsa ASUS'ta yanlış MAC klonlanmış demektir.

Öncelikle ASUS'a BE:8E:AB ile biten adresi elle girip VLAN tanımlamadan tekrar deneyin. PADO yine dönmezse VLAN/priority değerini ayrıca çıkarmamız gerekecek.

Bu değeri denedim fakat yine olmamıştı.
Bu durumda en mantıklısı rastgele VLAN denemek yerine EX530v'nin kullandığı gerçek VLAN ID ve Priority değerini bulmak. PPPoE bilgilerini TR069ACS ile aldıysanız, aynı çıktıda WAN bağlantısına ait VLAN/802.1p bilgileri de bulunabilir.

TR069ACS'ten aldığınız WAN/Internet profilini veya ilgili çıktıyı paylaşabilir misiniz? Özellikle VLAN, VID, 802.1p, Priority, WANPPPConnection gibi alanlara bakalım. Orada da görünmüyorsa çalışan TP-Link ile ONT arasındaki trafiği yakalamak gerekebilir.

EX530v kullanılan benzer bir Superonline kurulumunda CWMP tarafında VLAN ID 0 / Priority 1 yakalanmış. Yani TR069ACS'de VLAN alanının boş görünmesi doğrudan "VLAN kullanılmıyor" anlamına gelmiyor gibi.

ASUS'ta LAN > IPTV > Manuel bölümünde Internet VID için "0", Priority için "1" girmeye izin veriyor mu kontrol edebilir misiniz? Henüz uygulamanıza gerek yok, sadece arayüzün "0" değerini kabul edip etmediğini görelim.