HDUser

Çalışkan
Merhabalar. Bir Superonline kullanıcısıyım ve bana verilen dayatma router'dan kurtulmak için OpenWrt destekli bir router almayı düşünüyordum. Bunun çalışıp çalışmayacağını test etmek için bilgisayarımda VirtualBox'tan bir makine oluşturdum ve disk imajı olarak OpenWrt'nin sitesinden indirdiğim imajı .vdi'a çevirip ekledim. Network kısmında da Adapter 1'i bridge adapter yaptım ve ONT'mi bilgisayarıma bağladığım ethernet arayüzünü seçtim. Sanal makine çalışıyor, tarayıcıdan OpenWrt arayüzüne de giriliyor. Ancak VirtualBox'tan mı yoksa yaptığım konfigürasyonlardan mı kaynaklı olduğunu bilmediğim bir şekilde internet bağlantısı kurulamıyor. PADO paketi beklerken zaman aşımına uğruyor.

Superonline, OpenWrt bir router ile çalışıyor mu? Uğraşmama gerek var mı? Eğer mümkünse konfigürasyonunu nasıl yapmalıyım? Deneyimi olan birisi yardımcı olursa sevinirim.

PPPoE şifresini paylaşmıyorlar. Farklı yöntemler var bulmak için, önemli olan bu bilgilere erişmek. Eğer erişimin var ise sorun olacağını düşünmüyorum. @NYTMARE hocam daha bilgili, etiketledim sizin için. Bir sorun isterseniz.

Merhaba. Bir Superonline kullanıcısıyım ve bana verilen dayatma Router'dan kurtulmak için OpenWrt destekli bir router almayı düşünüyordum. Bunun çalışıp çalışmayacağını test etmek için bilgisayarımda VirtualBox'tan bir makine oluşturdum ve disk imajı olarak OpenWrt'nin sitesinden indirdiğim imajı. Vdi'a çevirip ekledim. Network kısmında da adapter 1'i bridge adapter yaptım ve ONT'mi bilgisayarıma bağladığım Ethernet arayüzünü seçtim. Sanal makine çalışıyor, tarayıcıdan OpenWrt arayüzüne de giriliyor. Ancak VirtualBox'tan mı yoksa yaptığım konfigürasyonlardan mı kaynaklı olduğunu bilmediğim bir şekilde internet bağlantısı kurulamıyor. Pado paketi beklerken zaman aşımına uğruyor.

Superonline, OpenWrt bir router ile çalışıyor mu? Uğraşmama gerek var mı? Eğer mümkünse konfigürasyonunu nasıl yapmalıyım? Deneyimi olan birisi yardımcı olursa sevinirim.

Senin ilk yapman gereken şey fiber kullanıcı adını ve şifreni bulmak bu video ile bulabilirsin.

Sonrasında OpenWrt destekli cihaz tercihi yapman gerekiyor ve bu cihazı hangi amaçta kullanacaksın eğer bufferbloat sorunun varsa ya da evde bir kullanıcı indirme yaparken oyunlarda ping sorunu yaşıyorsan ya da Netflix izlerken donma ya da takıl ima oluyorsa SQM kullanman gerekiyor 200 Mbit bir hızın varsa Xiaomi AX3000t alabilirsin ama 1000 Mbit hızın varsa Pi 5 alıp onu router olarak kullanman çok daha iyi olur çünkü SQM tek işlemci çekirdeği hızına bağlı olarak performans verir ve düşük performanslı bir router alırsan hız kaybı yaşarsın.