Superonline'da statik IP alınmasına rağmen CG-NAT'ten çıkılmıyor

Hercuu

Çalışkan
Merhaba öncelikle. Superonline kullanıcısıyım. CG-NAT'te miyim bilmiyorum. Statik IP satın aldım. Modem arayüzündeki IP ile sorguladığım IP aynı gözüküyor, 93.xx.xx şeklinde. Ancak CMD'den:
tracert 104.160.141.3 ve nslookup myip.opendns.com resolver1.opendns.com testlerini yaptığımda açıkça CG-NAT havuzunda olduğumu görebiliyorum. Tracert testinde IP’ler 10.xx 10.xx ağlarında devam ediyor. Nslookup çıktısında da Address satırını vermiyor. Ne yapabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de statik IP aldığımda 93'lü IP gelmişti. Ama CGNAT değildi. Veya ben öyle hatırlıyorum.

Carrier-Grade NAT (CGN) Test Page

Siz de buradan test edin. Sırasıyla bunları yapın.

Kod:
Test supported protocols
Start initial test
# Amount of connections to use for test: 2048 olarak ayarlayın ve bitmesini bekleyin.
Start normal test

Burada tespit etmeye çalıştığımız şey reusage yüzdesinin 0 olması. Eğer 0 değilse maalesef CGNAT. Zaten test kendisi belirtecek sonuçları.

Teşekkür ederim ilginiz icin. Dediginiz gibi testi yaptim ve reusage yuzdesi 0 cikti. Ama hala tracert testi yaptığımda 10'lu aglarda devam ediyor. CGNAT degilse bunun sebebi nedir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…