Superonline'da statik IP alınmasına rağmen CG-NAT'ten çıkılmıyor

Hercuu

Çalışkan
Merhaba öncelikle. Superonline kullanıcısıyım. CG-NAT'te miyim bilmiyorum. Statik IP satın aldım. Modem arayüzündeki IP ile sorguladığım IP aynı gözüküyor, 93.xx.xx şeklinde. Ancak CMD'den:
tracert 104.160.141.3 ve nslookup myip.opendns.com resolver1.opendns.com testlerini yaptığımda açıkça CG-NAT havuzunda olduğumu görebiliyorum. Tracert testinde IP’ler 10.xx 10.xx ağlarında devam ediyor. Nslookup çıktısında da Address satırını vermiyor. Ne yapabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de statik IP aldığımda 93'lü IP gelmişti. Ama CGNAT değildi. Veya ben öyle hatırlıyorum.

Carrier-Grade NAT (CGN) Test Page

Siz de buradan test edin. Sırasıyla bunları yapın.

Kod:
Test supported protocols
Start initial test
# Amount of connections to use for test: 2048 olarak ayarlayın ve bitmesini bekleyin.
Start normal test

Burada tespit etmeye çalıştığımız şey reusage yüzdesinin 0 olması. Eğer 0 değilse maalesef CGNAT. Zaten test kendisi belirtecek sonuçları.

Ben de statik IP aldığımda 93'lü IP gelmişti. Ama CGNAT değildi. Veya ben öyle hatırlıyorum.

Carrier-Grade NAT (CGN) Test Page

Siz de buradan test edin. Sırasıyla bunları yapın.

Kod:
Test supported protocols.
Start initial test.
# Amount of connections to use for test: 2048 olarak ayarlayın ve bitmesini bekleyin.
Start normal test.

Burada tespit etmeye çalıştığımız şey reusage yüzdesinin 0 olması. Eğer 0 değilse maalesef CGNAT. Zaten test kendisi belirtecek sonuçları.

Teşekkür ederim ilginiz icin. Dediginiz gibi testi yaptim ve reusage yuzdesi 0 cikti. Ama hala tracert testi yaptığımda 10'lu aglarda devam ediyor. CGNAT degilse bunun sebebi nedir acaba?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt