Whoenix

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Ben Superonline kullanıyorum, 1000 megabit download ve 50 megabit upload hızım var. Türk Telekom'a geçmeyi düşünüyorum, aynı hızla. Superonline'dan sıkıldım çünkü internet zaman zaman ciddi şekilde yavaşlıyor. Oyun oynarken ping rezalet bir hale geliyor. Hız konusu için müşteri hizmetlerini aradığımda, “internet hızınız normal” deyip konuyu kapatıyorlar. Bazı özel günlerde hız düşüyor, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi akşamları hız iyice yerlerde sürünüyor. Yayın izlerken bile buffering yaşıyorum.

Ayrıca ben sansür sevmiyorum. Keyfi DPI (Deep packet ınspection) uygulanmasından rahatsızım. Superonline bu konuda kafasına göre hareket ediyor gibi hissediyorum.

Şimdi Türk Telekom'a geçmek istiyorum. Aynı şekilde 1000 megabit interneti olan pakete abone olmayı düşünüyorum. Sizce Türk Telekom'da da DPI sansürü uygulanıyor mu? Superonline gibi kafasına estiğinde hız düşürme yapıyorlar mı?

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. İyi günler!

Geçilir tabi, DPI durumu Türk Telekom'da da var bu arada, yine DPI bypass yapmak zorunda kalacaksın. Ama en azından internetin yavaşlamaz ve pinglerin daha düşük olur.