Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Her şeyime karışmaya başladılar. Yazın kuzenlerim evine davet etti. Evlerinde havuz, sinema, spor salonu vardı. Gitmedim diye bir anda laf etmeye başladılar. "Hayatın oyundan, evden ibaret" diye laf ettiler. Halbuki benim göbek deliğim dışarıda. Ve bazen benim göbek deliğimi gören insanların gözlerinden rahatsız oluyorum. Onlar benim neden gitmediğimi bilmeseler de laf ettiler. Hem oraya gidersem kuzenimin rahatını bozacağım hem de telefonum yoktu orada sıkılırdım. Bir de müzik zevkime karışıyorlar. Kanka iyi ki spora devam etmemişsin mini P.E.K.K.A'ya benzerdin dediler. Ne yapmalıyım? Ama çok yakınlar bana. Steam hesaplarımız falan da paylaşılı. Oyunları da paylaşıyoruz. Hep beraberiz. Uyarmalı mıyım? İlişkimi mi kesmeliyim? İlişkimi kesersem olmaz gibi. Liseye de yeni geçtim. Öyle yaparsam arkadaşım kalmayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımla geçtiğim dalganın ne zamanı, ne yeri, ne de boyutu var. Her fırsatta ben onunla dalga geçiyorum, o da benimle. On saat oyun oynuyorsak, dokuz saatinde oyundaki şeylerle bağlantı kurup birbirimizle dalga geçiyoruz. Ama iki taraf da haddini aşmıyor, kırılmıyor. Yani o da yapıyor, ben de yapıyorum ve hoşumuza gidiyor, anlatabiliyor muyum?

Yaptıkları arkadaş goygoyu rahatsız ediyorsa, git açık açık söyle. “Hoşuma gitmiyor,” de ama bunu ciddi bir şekilde söyle, gülerek değil. Onlar da ne düşündüklerini anlatsın. Buna rağmen yapmaya devam ediyorlarsa, artık o onların karakterine kalmış bir şey.

Arkadas arasi geyik gibi mi ki? Eger oyleyse kafaya takmayin. Baktiniz is buyudu, iletisimi azaltin, bir sure sonra illa geri donerler.

Ben de gecen seneki yaz tatilinde P3F oynuyorum diye az laf yemedim. Su an normal devam ediyoruz arkadasliga.
Normalde öyle ama sinirim bozuluyor bazen. Bkunu çıkartıyorlar.

Merhaba hocam. Yaşamında tavrının net olması gerçekten çok önemli. Eğer sınırlarını açıkça koymazsan, insanlar seni ciddiye almamaya başlıyor. Bunu tecrübe etmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Önce arkadaşlarını kırmadan net bir şekilde uyar. Hoşuna gitmeyen davranışlarını söyle ve bu durumun seni rahatsız ettiğini belirt. Eğer buna rağmen aynı şekilde devam ederlerse mesafeni koymaktan çekinme. İnsan ilişkileri zamanla değişiyor. Bugün çok yakın olduğun kişiler yarın hayatında olmayabiliyor. Bu çok normal bir süreç, o yüzden “yalnız kalırım.” korkusuyla kendini ezdirmene gerek yok. Kendine saygı duyduğunu gösterdiğinde, çevrene de bunu öğretmiş olursun.

Sonuç olarak önce konuş, sınırını çiz. Değişmezlerse mesafeni koymak senin en doğal hakkın.

Soğuk davranıp trip atmayın bu yakışmaz.
Ciddi bir şekilde rahatsız olduğunuzu söyleyin devam ederse mesafa bırakın.