Sürekli kütle büyüyorum

Geraltın kılıcı 76

Üstün
Yer
Cintra
Ortalama 2 senedir düzenli spor yapıyorum. Şunu fark ettim: Kısa aralarımda sürekli şekilde kütle büyümüşüm; fakat buna oranla vücut şeklimi tasarlayamamışım. Pumplı halim ortalama üstüyken, pumpsız halimin sadece kütleli gözükmesine sebebiyet veriyor. Ayrıca yağı vermekte zorlanıyorum. 178 cm, 73 kilo civarlarında olduğum zamanda bile (ortalama kilon 74) kalça ve göğüs bölgem yağlı duruyor. Antrenman programında mı bir sorun var, yoksa psikolojik mi?

kalori saymaya başla. Sert antremanları aksatma ve antreman sonlarında en azından bir süre kardiyo ve soğuma yap. damarların gözükmüyorsa yağlısındır kaç kg olduğun önemli değil bel bölgen yağlıysa yağlısındır.

Senin vucuduna bagli kimi insan kutleyi daha dengeli kazanir kimisi daha dengesiz. Ancak yag oraninda sorun varsa antrenmaninda degil beslenmende sorun vardir. Ideal kilondaysan ortalama 300-400 kalori acik birakip cok dusuk yagla beslenmen lazim. Kardio yapmiyorsan sart. Yag zaten kisa surede verilebilecek bir sey degil.

Damarlarım gözüküyor fakat belli bölgelerim hep aynı kalıyor.

Damarlarım gözüküyor fakat belli bölgelerim hep aynı kalıyor.
kalori açığı ve kardiyo yap. kardiyo her zaman hayatında olsun ve mutlaka esnemeleri yap antreman sonlarında. sağlıklı yağlardan günde 50-70 gr arası kendi yediklerine göre ekle protein de kg x2 civarı ekle antreman yoğunluğuna göre karbonhidrat arttır azalt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…