Sürekli WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

werloq

Başarılı
Bilgisayarım bir süredir WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası veriyor ve bu sorunu çözmek için çeşitli yöntemleri denedim. Ama başarılı olamayınca bu konuyu açma gereği duydum. İlk olarak, hatanın nasıl ortaya çıktığını ve hata sonrası ne olduğunu, sorunun kaynağını bulmak için yaptığım testlerden bahsedeceğim:

1. Hata vermeden yaklaşık 30 saniye önce internette veya herhangi bir yerde dolaşırken sanki internet gidiyormuş gibi sayfanın yenilenmemesi, fotoğrafların yüklenmemesi gibi belirtiler gösteriyor ve ardından hatayı veriyor.
  2. Hatayı verdikten sonra mavi ekran %0'da kalıyor ve herhangi bir minidump dosyası oluşturmuyor. Bir süre geçtikten sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıp BIOS menüsüne gidiyor.
  3. Hatanın kaynağının ne olduğunu bulmak için Memtest86'dan RAM testi, HD Tune'dan ise SSD testi yaptırdım fakat herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

3. Maddeden sonra yapacak bir şey bulamayınca bu konuyu açmaya karar verdim, şimdiden teşekkür ederim.

Not: Belki Windows yazılımı ile kaynaklı bir sorundur diye temiz bir windows kurulumu düşündüm ama danışmadan Windows kurulum işine girişmeyi tercih etmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@werloq bu sıcaklık oyunlarda kaç oluyor? Ters giden bir şeyler oldu mu testte?
1- Oyun oynarken ekran kartımın hiç 65 derece üstüne çıktığına rastlamadım, işlemcim de 65-75 derece arasındaydı hep
2- Testi yaparken herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

@werloq chipset sürücülerin güncel mi? Bu hata ne zamandan beri var? Ne gibi değişiklikler sonrası olduğunu hatırlıyor musun?
1- Güncel.
2- 1 haftadır sıkça yiyorum, bu 1 hafta dışında bilgisayarı aldığımdan beri 1-2 defa yedim.
3- Bilgisayara driver güncellemeleri dışı hiçbir değişiklik yapmadım.

Hata aldığın zamanda hep şu hata kodu var.

Kod:
GameInput Service hizmet şu hata ile sona erdi:
Bileşim dosyası GameInput Service daha yeni bir depolama sürümüyle üretilmiş

Xbox ile alakalıymış. Xbox kullanıyor musunuz?

Hayır, kullanmıyorum. Xbox ile alakalı bir şey de indirmedim, otomatik indirmiş olabilir mi?

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası Microsoft'ta donanımsal hata olarak geçiyor. Zaten hatanın ismindeki WHEA da Windows donanım hata mimarisinden geliyor. Hata raporlama sistemi yani.

* Bug Check 0x124 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR - Windows drivers

Oluşturduğu tüm dump dosyaları neredeyse aynıdır. 0X124 çökmesi olduğu için. Sebep Intel ya da AMD işlemciye göre değişip o işlemcinin vendoru olur. Stack kısmında da PSHED yani platforma özel donanım hata sürücüsü olur. Oluşma mantığı da aşağıdaki gibidir. Sistem donanımlarındaki hataları raporlayan işlemler.

MCE ya da PCI-e error olarak geliyor fark olarak. Recep abi haklı yani işlemci ya da anakart hatası olarak geçiyor. Sürücü kaynaklı olma ihtimali de var. Örneğin diskindeki BitLocker açıksa bu hataya sebep oluyor olabilir de tabii bunlar nadir durumlar. İşlemci ve anakartını kontrol etmen gerek. Olmadı temiz bir Windows kurulumu dene. Gameinput servisi de başa bela olduğu için temiz Windows kurulumu sonrası yüklemeden bir süre kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…