Kapalı kapılar arasında anlaşmalar yapılmış. Esad veya yerine kim gelecekse şiilerin yoğun olduğu kıyı bölümünü yönetecek iç bölgelerde bir sünni devleti olacak, Fırat'ın doğusu ise Pyd'ye bırakılacak. Bu durumun sağlanması için ise pyd menbiç'ten itilene kadar ABD ve Rusya ses çıkartmaz ama daha da ilerlemelerine izin verilmez.

He savaştıkları p** ile y** zaten toprakların asıl sahibi oranın korumasını sağlıyor.
Aynı bokun laciverti. PKK giderse yerine IŞİD gelecek. PKK'yı bir şekilde baskılayabilirsin ama IŞİD'i baskılayamazsın. Adamlar inanılmaz tehlikeli, korkusuz ve etkililer.
Suriyeli muhalifler sütten çıkmış ak kaşık değil ama PKK/YPG'den çok daha iyi olduğu ve Türkiye'nin desteklediği bir gerçek. Onların bulunması YPG'nin bulunmasından iyi.
"X terör örgütünün bulunması, Y terör örgütünün bulunmasından daha iyi." dediğinin farkındasındır umarım. Ayrıca Türkiye'nin muhalifleri desteklemesi bir şey ifade etmiyor. Suriye'de Ruslar, Esad'ı destekler ve limanları kontrol edebilir. Amerikalılar, PKK/YPG'yi destekler, petrol ve uyuşturucu trafiğini kontrol eder. Türkler ise muhalifleri destekler ve ülkelerine +10 milyon ne olduğu belirsiz mülteci sokarken binlerce evladını şehit verir.

Sizin gibi tekdüze düşünmüyor ve ortadaki tek çözümün, Türkiye'nin Esad ile masaya oturup geniş çaplı operasyonlara başlaması olduğunu savunuyorum.

X terör örgütünün bulunması, Y terör örgütünün bulunmasından daha iyi." dediğinin farkındasındır umarım
Türk Düşmanı bir örgüt yerine Türkiye destekli bir oluşumun olması daha iyi diyorum umarım anlayabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye'nin muhalifleri desteklemesi bir şey ifade etmiyor. Suriye'de Ruslar, Esad'ı destekler ve limanları kontrol edebilir. Amerikalılar, PKK/YPG'yi destekler, petrol ve uyuşturucu trafiğini kontrol eder. Türkler ise muhalifleri destekler ve ülkelerine +10 milyon ne olduğu belirsiz mülteci sokarken binlerce evladını şehit vermiştir.
Türkiye'nin amacı Suriye sınırından ve Suriye'den PKK'yı muhalifler amacı ile çıkarmak. Şu an bu yolda ilerliyor. Başarabilecek mi bakacağız ki tamamen çıkarması imkansız. Mültecilerin gelmesinin arkasında ise farklı olaylardan dönüyor. Hepsi dönmeli ama din kardeşi ayağıyla tutuyorlar.

Sizin gibi tekdüze düşünmüyor ve ortadaki tek çözümün, Türkiye'nin Esad ile masaya oturup geniş çaplı operasyonlara başlaması olduğunu savunuyorum.
Türkiye Esad ile görüşmeyi teklif etti kendisi kabul etmedi. Savunduğunuz şey çok önceden denendi zaten sonuç alınamadı. Kendinizi entelektüel olarak görmek yerine olan bitenden haberiniz olsa keşke .

Aynı bokun laciverti. PKK giderse yerine ışid gelecek. PKK'yı bir şekilde baskılayabilirsin ama ışid'i baskılayamazsın. Adamlar inanılmaz tehlikeli, korkusuz ve etkililer.

"X terör örgütünün bulunması, y terör örgütünün bulunmasından daha iyi." dediğinin farkındasındır umarım. Ayrıca Türkiye'nin muhalifleri desteklemesi bir şey ifade etmiyor. Suriye'de ruslar, Esad'ı destekler ve limanları kontrol edebilir. Amerikalılar, PKK/YPG'yi destekler, petrol ve uyuşturucu trafiğini kontrol eder. Türkler ise muhalifleri destekler ve ülkelerine +10 milyon ne olduğu belirsiz mülteci sokarken binlerce evladını şehit verir.

Sizin gibi tekdüze düşünmüyor ve ortadaki tek çözümün, Türkiye'nin esad ile masaya oturup geniş çaplı operasyonlara başlaması olduğunu savunuyorum.

Esad gelmiyor ki Ankara davet etti defalarca kez ama o heyet gönderdi anca.

Türkiye, en iyi ülkelerden olmasa da çoğu ülkeden çok daha gelişmiş. Ahır gibi ve her yeri yıkılmış ülkeye kim dönsün? İşlerini ve evlerini burada çoktan kurdular. Yeni ev ve iş kurmak, hiç kolay değil. En az 100 bin dolar teşvik alırsalar belki giden olur. Alternatif olarak da siyasetçilerimizin çalışma izinlerini ve faydalarını iptal etmeleri gitmelerine neden olabilir. O zamana kadar da azınlık olarak kalırlar, belki de çoğunluk olurlar.

Türkiye, en iyi ülkelerden olmasa da çoğu ülkeden çok daha gelişmiş. Ahır gibi ve her yeri yıkılmış ülkeye kim dönsün? İşlerini ve evlerini burada çoktan kurdular. Yeni ev ve iş kurmak, hiç kolay değil. En az 100 bin dolar teşvik alırsalar belki giden olur. Alternatif olarak da siyasetçilerimizin çalışma izinlerini ve faydalarını iptal etmeleri gitmelerine neden olabilir? O zamana kadar da azınlık olarak kalırlar, belki de çoğunluk olurlar.

Çok doğru söylemişsiniz.

Türkiye, en iyi ülkelerden olmasa da çoğu ülkeden çok daha gelişmiş. Ahır gibi ve her yeri yıkılmış ülkeye kim dönsün? İşlerini ve evlerini burada çoktan kurdular. Yeni ev ve iş kurmak, hiç kolay değil. En az 100 bin dolar teşvik alırsalar belki giden olur. Alternatif olarak da siyasetçilerimizin çalışma izinlerini ve faydalarını iptal etmeleri gitmelerine neden olabilir. O zamana kadar da azınlık olarak kalırlar, belki de çoğunluk olurlar.
100 bin dolar teşvik verseler ben bile Suriye'ye giderim .:D

100 bin dolar teşvik verseler ben bile Suriye'ye giderim.:D
İsveç, evlerine dönmeleri için 30 bin dolar civarında bir para veriyordu. Bana 1 milyon dolar verseler bile gitmem. Gerçekten gitmek isteyen birisinin eve ihtiyacı ve işe ihtiyacı olacak. Herhangi bir destek yokken de onu neredeyse kimse yapmaz. :D

İsveç, evlerine dönmeleri için 30 bin dolar civarında bir para veriyordu. Bana 1 milyon dolar verseler bile gitmem. Gerçekten gitmek isteyen birisinin eve ihtiyacı ve işe ihtiyacı olacak. Herhangi bir destek yokken de onu neredeyse kimse yapmaz. :D

O kadar para veriyorlarsa Türkiye'ye gelip burada yaşardım.