Suriye'de bir kız, ailesi tarafından "namus cinayeti" suçundan hunharca dövüldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değişmeyen argüman, "Müslümanlıkla ne alakası var?" Neden sadece Müslüman kesimlerde oluyor bunlar? Bir sebebi olmalı. Deniyor ki halk cahil bilmem ne. Halk neden cahil onu da sormak lazım.

Günümüz müslümanlığı tam da bu. Zorlama, kan, gözyaşı.
Gerçi konu da biraz ırksal. Adamlar kula kul olmak için yaratılmış gibiler. Yoksa Muhammed'in ismini sadece Kuran'da duyardınız. Adam bir anda mesih oldu. Günümüz meshep islamının hristiyanlıktan bir gıdım farkı yok. Tanrısal insan değişiyor sadece. İsa -> Muhammed. Oysa Kuran tam tersini emrediyor. Namaz kılarken bile Muhammed de Muhammed. Gerçi namaz bile İslam'i değil de. O da başka videonun konusu .

Eyvallah gerçek İslam bu değildi ancak buna evrildi. Yapılacak şey kabullenmek .

Bu Arapların beyni gerçekten hastalıklı. Bunlar "Allah en affedicisidir, en merhametlisidir" lafını hiç duymamış mı? Bu insanlar Müslüman değil mi? Bunların dini İslam değil mi? Nasıl hata yapanı tövbeye itmek yerine dövebiliyorlar. Ayrıca o küçük kıza laf edenler olmuş "küçük bir bomba, bir Arap daha eksildi" gibi laflarda bulunanlara gerçekten acıyorum. Orada dayak yiyen küçük kızın ne suçu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek İslam tam olarak budur işte, doğruyu yapıyorlar. Hala inkar eden varsa zahmet edip kitabı okusun bakalım. Kıza da çok üzüldüm.

O kadar hak verdim ki bu yoruma sırf Arap diye bu tarz iğrenç baskılarala kalmamalı bir insan kim kendi ırkını seçebiliyor ki?

Ek olarak. Hiçbir insanın ölümü bu kadar basite indirgenmemeli. Azıcık insan olun ahlakınız olsun. İşkence gören kim olursa olsun biz onun yanındayız. Ben de ırkçıyım. Madem ırkçı davranacaksınız o zaman ırkınız gibi şerefli yaşayın. Ufacık kızın ölümüne sevinmeyin. Türk dediğin mazlumun koruyucusudur.

Gerçek İslam tam olarak budur işte, doğruyu yapıyorlar. Hala inkar eden varsa zahmet edip kitabı okusun bakalım. Kıza da çok üzüldüm.

Bir kere düzgün bir meal okumanı tavsiye ederim. Şu anki İslam bu evet gerçek İslam bu değil bir argüman olarak sunulamaz. Ancak kitaba da laf ettirmem.

Nasıl hata yapanı tövbeye itmek yerine dövebiliyorlar.
Eğer bahsi geçen konu "namus cinayeti" olarak isimlendirilen şey ise, ortada herhangi bir "hata" yok zaten.

Böyle bir kavram sadece orta doğu kültüründe var. Batıda, kimin cinsel uzuvu nerelerde gezinmiş, kimlerle arkadaşlık yapmış kimsenin umrunda olmaz. Bunu da Orta doğulu yada orta doğu düşünce yapısındaki hiç kimse idrak edemez zaten.

Dediklerin kendinle çelişiyor, bir düşüncedeysen kesin bir karar vermeni öneririm.

Gerçek İslam tam olarak bu, hiç kimse kusura bakmasın. Hz İbrahim'in oğlu küçük İsmail'i gece yarısı dağın tepesinde sırf bir rüya gördü diye başını koparıp kurban edecekti.
Kitapta yazan bu dostum... Senin düzgün meal dediğin diyanetin sayfasıysa daha çok yolumuz var.

Ayrıca ''ırkçıyım'' lafından sonra sana cevap vermekte benim hatam. Bir diğerinin laciverti bu düşünce, gelişemememizin temel sebebi.

Tamam belki sevmezsiniz ama küçük kızın da ne suçu var? Bunun aynısını size yapsalar siz de normal mi dersiniz? Kıza yazık olmuş. Orta Doğu geri kafalı yapısı cidden kötü. İnsanlara zararı var. Namus cinayeti gibi şeyler geçmişte yok olup gitmesi gerekirken halen devam ediyor. Öldürmek her şeye çözüm olmaz ve olmamalı da.

Hocam namus cinayeti kavramı sadece Orta Doğu'da yok onu düzeltmek gerek. Evet günümüzde çoğunlukla Orta Doğu'da oluyor ama yabancılarda Honor killing diye geçiyor ve eski Avrupa'da özellikle Akdeniz bölgelerinde yani Latinlerde bayağı vardı. Bu tamamen Orta Doğu'nun karmaşık durumu yüzünden arttı. Hindistan da da azımsanmayacak kadar var. Bunu savunduğum falan düşünülmesin sadece sorunun bölgesel olmadığı insanlar karmaşa zamanlarında geri kaldıklarında kanunsuz diyarlarda olduğu zamanlarda böyle şeyler yapabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…