sametkarakas

Yetkin
Lenovo resmi sitesinden BIOS sürücü güncelleme uygulaması ile güncelleme yaparken sistem yeniden başlatmaya geçti ve bir daha açılmadı. Şu anda açamıyorum. Başlat düğmesine basıyorum; ışık geliyor, fan dönüyor duruyor, pili çıkardım BIOS pilini çıkardım, Nova tuşu ile denedim ancak yine yapamadım. Bilgisayarcı 1.000 liraya yaparım dedi, BIOS ile ilgili olduğunu söyledi; ancak ben de anlıyorum, eğer yol gösterirseniz yapabilirim.

Son düzenleme:
Ne güncellemesi yapıyordunuz hocam? Ekrana Lenovo yazısı gelmiyor mu?

Hocam kuzenim laptopu sıfırlamaya çalışırken bozmuş bende formatladım baktım Wi-Fi Driver'ı çalışmıyor, Windows Update yaptım sorunsuz şekilde yine Wi-Fi düzelmedi bende Lenovo sitesinden otomatik seri numarası bul ile cihazın normal driverlarını buldurdum. Display ve BIOS güncellemesi buldu bende yap dedim, neyse bu yaparken normal şekilde cihaz yeniden başlayacak dedi, siyah ekranda kaldı öyle. Şu an ekran gelmiyor hiç.

Hocam zaten kendi uygulaması düzgün çalışmıyor ve üstüne BIOS güncellemişsiniz. F2 veya delete basarak BIOS ekranı geliyor mu deneyin.

Hocam zaten kendi uygulaması düzgün çalışmıyor ve üstüne BIOS güncellemişsiniz. F2 veya delete basarak BIOS ekranı geliyor mu deneyin.

Gelmiyor hocam, cihaz güç düğmesine basıyorum evet ışığı yanıyor ama hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Fan dönüyor ve duruyor dönüyor ve duruyor. Ekran hiçbir şekilde gelmiyor. Lenovo resmi uygulaması olunca sorun çıkaracağını düşünmemiştim.

Satın alırım 200 lira civarı görünüyor, nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz?
Yanına mandal dahil olanı alın hocam, size ihtiyaç olan mandal. Aldıktan sonra CH341A yazılımı indiriyorsunuz. Sonra laptopta BIOS çipi bulup ve mandalı yerleştiriyorsunuz. Sonra USB'ye ekstra PC'ye takıp yazılımı açıp çip tanımlaması yapın, sonra çipi silip laptopa doğru BIOS'u tekrardan yazdırıyorsunuz.
Detaylı anlatımı için.